banner-elscatala-817x88px
Commemoració del bombardeig de la Garriga

Notícies

Commemoració del bombardeig de la Garriga

BONART-180x180-Cervellsthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El dia 29 de gener de 1939, prop de les 15.00 hores, la Garriga va ser bombardejada per l’aviació feixista italiana al servei de Franco. Dues esquadrilles d’avions Savoia S-79 van deixar caure les bombes sobre el nucli urbà, afectant nombrosos espais, carrers i cases, i causant la mort d’un mínim de quinze persones. La memòria del tràgic bombardeig es va silenciar durant la dictadura franquista.

Molt temps després del bombardeig, l’Àrea de Patrimoni organitza cada any actes de commemoració, amb els quals, a més de fomentar la recuperació i la divulgació de la memòria i la història, pretén generar un procés de reflexió sobre els fets, recuperar i difondre els elements patrimonials relacionats amb el conflicte, dignificar la memòria de les víctimes del bombardeig i les seves famílies, així com la de totes les persones que van patir aquell drama i aconseguir el màxim d’implicació ciutadana en les activitats.

Tot plegat, perquè successos com aquest no es tornin a repetir ni aquí ni enlloc, fem nostre el lema de la commemoració: memòria per la pau.

L'any 2015 es va ampliar la programació amb activitats al voltant del Dia Internacional de la Pau, el 21 de setembre, iniciant així el cicle La Garriga pel Foment de la Pau.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura