BONART_1280x150

Notícies

ACVIC dóna protagonisme a les dones artistes en la seva programació

ACVIC dóna protagonisme a les dones artistes en la seva programació
bonart vic - 23/01/20

ACVIC, Centre d’Arts Contemporànies, ja té a punt la seva programació per a aquest any. El centre ha presentat avui les seves activitats i exposicions on les dones artistes tenen un paper preponderant. "La dona juga un paper molt important a l'art contemporani i per això hem volgut traslladar aquest protagonisme a la nostra programació on té una presència destacada", explica Anton Granero, nou director d'ACVIC. El programa s'estructura entorn de tres grans exposicions, una primera que mostra l'aprenentatge de set artistes en la seva relació amb la natura i la maternitat, una altra a partir del programa Art i Escola i una tercera dedicada a l'artista Frederic Amat. També inclou un cicle de ceramistes i un altre sobre fotoperiodistes.        

De fet, la voluntat d'ACVIC de potenciar la presència de dones artistes en la seva programació ja es veu des de la primera exposició, "En el nom de la mare, en el nom de la terra", que reuneix obra de set creadores contemporànies de diferents generacions i procedències (Isabel Banal, Raquel Friera, Lucía Loren, Olga Olivera-Tabeni, Irene Pérez, Carme Sanglas i Eulàlia Valldosera) i posa en relleu "la saviesa cultivada en les experiències de vida i en les produccions culturals de moltes dones del present i del passat".

A banda de l'exposició, a cura de la professora Assumpta Bassas i que s'inaugura aquest divendres, s'han programat un cicle d'activitats paral·leles. Es portarà a terme una trobada amb Silvia Gubern sobre la seva poesia; Mireia Sallarès presentarà el llibre “Les Muertes Chiquitas. Un ensayo documental sobre los orgasmos”; una trobada amb Eulàlia Valldosera i Maia Creus parlarà sobre l'obra de Fina Miralles, "Paraules fèrtils". Aquest cicle d’activitats està coorganitzat amb la Unitat d’Igualtat de la UVic-UCC i Vic Dones-Siad Osona.   

A la imatge, Anton Granero, nou director d’ACVIC.

JP_Bonart-180x180-Online_Nial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1