canal-mnactec-1280-150

Exposicions

El cineasta Xavier Marrades presenta les instal·lacions ‘Memòries en trànsit’

El cineasta Xavier Marrades presenta les instal·lacions ‘Memòries en trànsit’
bonart cervera - 23/01/20

La Casa Duran i Sanpere de Cervera acull des d’avui i fins el 18 de maig sis instal·lacions artístiques del cineasta cerverí Xavier Marrades, amb el títol ‘Memòries en trànsit’. Es tracta del 5è Diàleg de Cervera Capital de la Cultura Catalana i que podrà veure’s fins el 18 de maig a la Casa Museu Duran i Sanpere, Museu Comarcal de Cervera. Es tracta d’un diàleg que fa ús de la imatge, el vídeo i realitat virtual i augmentada per recrear la memòria.

En paraules del seu autor Xavier Marrades: “Sempre m’he dedicat al cinema documental i aquesta és la meva primera incursió en el món museístic. L’oportunitat de poder-la fer a la meva ciutat m’ha donat un aixopluc humà i creatiu del qual n’estic molt agraït i que m’ha permès treballar amb tota llibertat.”

Va ser un record del seu avi el que li va obrir les portes del diàleg amb la casa convertida en museu. Li havia explicat que de jove va treballar terres de la família Duran i alguna vegada hi havia entrat per passar comptes amb Agustí Duran, el darrer propietari. Seixanta anys després Marrades entra a la mateixa casa com a artista i ho veu com una quadratura del cercle que simbolitza els canvis que s’han anat succeint en la societat fruit del treball, sacrifici -i amor- de generacions dedicades en gran part a la pagesia.

Partint d’aquí, el diàleg de Marrades amb la casa planteja una aproximació a la memòria en plural. Homenatja i reivindica una sèrie de figures que des de l’espai congelat en el temps ens recorden d’on venim i cap on anem.

A la imatge, detall d’una de les instal·lacions de Xavier Marrades.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1