benedormiens_Àlvar_suñol_2

Exposicions

'Seeing Auschwitz' a les seus de la UNESCO i de la ONU

bonart 23/01/20
\'Seeing Auschwitz\' a les seus de la UNESCO i de la ONU
AAFF-Banner-Bonart-180x178px-A-land-is-a-landPeral_Banner-Bonart_180x180

En el marc dels actes commemoratius pel 75è aniversari de l'alliberament d'Auschwitz, la companyia espanyola Musealia inaugura durant aquests dies a París i Nova York l'exposició Seeing Auschwitz. Es tracta d'un projecte desenvolupat en col·laboració amb el Museu Estatal d'Auschwitz-Birkenau, i en associació amb l'Organització de les Nacions Unides (ONU) i l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO).


A través de més d'una trentena de fotografies preses en el major camp nazi alemany, la mostra documenta l'esdevingut a Auschwitz-Birkenau durant els anys 1940 -1945. A el mateix temps, convida a l'visitant a reflexionar profundament sobre el que estàs imatges revelen sobre els seus autors i les seves intencions, i com aquestes escasses evidències fotogràfiques influeixen en la percepció col·lectiva sobre el significat d’Auschwitz.


Seeing Auschwitz exposa una selecció de fotografies preses, majoritàriament, pels perpetradors de la SS, però també per les víctimes, com les del de l'presoner grec d'origen serfardí Alberto Errera, pertanyent a l'Sonderkommando, o les preses aèries de l'complex nazi realitzades per les forces aliades.


L'exposició, comissariada per un equip d'especialistes liderat per l'expert britànic en educació sobre l'Holocaust Paul Salmons, ajudarà a l'visitant a comprendre com aquestes icòniques imatges han donat forma a la manera en què solem veure i comprendre la història d’Auschwitz.


A la imatge, detall de la mostra cortesia de Musealia.

Et poden
Interessar
...

300x600-Gaudí - Gene