M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
Els espais de Manuel Colmeiro a MARCO

Exposicions

Els espais de Manuel Colmeiro a MARCO

Baner_Claramunt_Bonart_360x356thumbnail_Artepoli 2018
Del 24 de gener al 24 de maig de 2020, el Museu d'Art Contemporani de Vigo acull l'exposició Espacios y encuadramientos del pintor i dibuixant Manuel Colmeiro.

Espacios y encuadramientos està formada per una selecció d'obres procedents de diverses col·leccions, acompanyades de material documental.

La mostra es configura a partir d'una acurada investigació i relectura del sentit, objectius i incidència de l'obra de Colmeiro. Una visió diferent, més contemporània que historicista, que mira d'aportar noves lectures i enfocaments.


L'exposició està dissenyada com una lectura que traça diversos eixos d'espai i de temps, i repassa la seva trajectòria des de la formació argentina fins al seu retorn definitiu a Galícia, a través de les cinc seccions en les quals s'estructura la mostra.

El realisme “modern” de Colmeiro i del conjunt de Os Novos va ser la direcció dominant que va adoptar la ideologia de l'avantguarda a Galícia, amb el desig de fer que la praxi artística s'orientés per la doble consigna crítica d'identitat i de modernitat: reflectir l'essència d'allò gallec sense deixar de ser moderns.

Et poden
Interessar
...