FCC-Segell-banner4
Taquen i Sonja Ben comencen el projecte 12+1 de Contorno Urbano

Notícies

Taquen i Sonja Ben comencen el projecte 12+1 de Contorno Urbano

Impremta Pages - banner-180x178BanerJaumeRiba05
El 13 de gener de 2020 els artistes Taquen i Sonja Ben van realitzar una nova intervenció per al projecte 12+1 a Sant Vicenç dels Horts. Els artistes van participar amb les seves obres “Sostenir” i “Castel Mind” respectivament en aquesta segona tanda del projecte que iniciava l'activitat de la fundació Contorn Urbà aquest 2020. 

Taquen és un jove artista plàstic i dibuixant, dedicat especialment a la pintura mural des de fa més de 8 anys. Nascut a la Corunya en 1992 però Madrileny d'adopció. Graduat en Belles arts per la Universitat Complutense de Madrid. Gran part de la seva obra gira entorn del natural i orgànic, en la dialèctica entre aquests elements i el paisatge, és aquí on cobra sentit. Preocupat pel context social i mediambiental, la seva obra posseeix un gran component sensible i està basada en les seves vivències, gran part d'elles en el medi natural. Considera l'art urbà com una eina de transformació social i ha liderat diversos projectes socials a Nepal. Va començar com molts a pintar grafiti quan a penes tenia 13 anys i no ha abandonat el gran format des de llavors, afegint noves eines i estenent la seva obra per territori nacional i internacional fins a llocs com Nepal, Grècia, Alemanya o Irlanda. 

L'obra de Taquen, “Sostenir” se centra en donar pes i importància a totes les nostres accions, així com a tot el que ens envolta, en paraules de l'artista: “Subjectar, suportar, equilibrar...Si la nostra força exercida és superior o inferior a la que rebem, l'entorn es veurà afectat, de l'una o l'altra manera. És per això que en l'equilibri és on trobo la millor manera d'integrar-nos, sense sobresalts, sense exageracions, deixant una petjada camuflada que passarà a formar part d'aquest entorn de manera natural, sense desestabilitzar-ho.” 

Sonja Ben és una artista multidisciplinària que viu i treballa a Barcelona. Enfoca el seu treball en la construcció d'un llenguatge plàstic personal que connecta el subconscient amb el conscient. Tracta temes de caràcter ascètic com el dels dimonis interiors i la seva acceptació des d'una perspectiva irònica. Sonja deixa de costat la representació del real i ho reinterpreta usant un estil divertit i colorit. Influenciada pel món infantil, el simbolisme, els videojocs de plataformes, el còmic i les pel·lícules d'animació japonesa. 

El leit motiv de l'obra "Castel mind: Estratègia de batalla del tir amb arc. Dispara l'home arc de Sant Martí per a travessar el mur." es basa en una narració visual d'una estratègia d'autoengany mental. Es tracta d'enganyar la ment per a desfer-se dels patrons de conducta heretats, que s'han tornat obsolets i ens sabotegen, amb la finalitat d'aconseguir els nostres objectius personals. 
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner