MG_Bonart-1280x150p

Exposicions

Exposició "En femení" d'Anna R. Bas al Museu Terracota

Exposició \
Del 5 de febrer fins a l'1 de març de 2020, el Museu Terracota de La Galera (als baixos de l'Ajuntament) acull una exposició de pintura a l'espai dedicat a exposicions temporals: En femení d'Anna R. Bas.

La mostra consta d'un seguit de pintures de gran format i tècnica mixta on el tema recurrent és la dona. Tenint en compte que el 5 de febrer se celebra Santa Àgueda, la patrona de les dones, el Museu Terracota, un any més, vol unir-se a aquesta celebració i a tot un seguit d’actes que organitza l’Associació de Dones de la Galera. Per això, el mes de febrer, la sala d’exposicions temporals del Museu Terracota s’ocupa, sempre, de les Dones. En aquesta ocasió serà a través d’una exposició de pintura d’Anna R. Bas.

La dona és vist per Anna R. Bas com ésser tan delicat i exquisit que de cap manera es pot representar a través d’una única tècnica, cal fer-ho a través de diferents per poder mostrar la seva extraordinària riquesa i diversitat.  Per això la pintura està present a través d’olis però també a través d’altres suports que li permeten una major contundència a l’hora d’expressar-se. 

Algunes de les dones de les seves composicions recorden l’obra de Henri Matisse i el fauvisme, moviment pictòric el qual va liderar, oposat a altres moviments pictòrics com l’impressionisme o el neoimpressionisme. Les dones que apareixen a les composicions d’Anna R. Bas, on simplifica el dibuix i el protagonisme el prenen els colors, recorden a Matisse i a aquesta idea que un quadre ha de ser expressió més que no pas ordre. Aquestes són dones en posat tranquil i serè, tal com haurien d’estar sempre.

En contraposició a aquesta placidesa irrompen altres composicions on desapareix pràcticament el dibuix i pren protagonisme el color amb tonalitats vermelloses, negres i algun esquitx de blau i ocre... representant i alertant, alhora, de la situacions extremes a les que sovint es veuen abocades les dones: manca de llibertat, negació de la igualtat d'oportunitats, exclusió de la vida política, falta d'accés a l'educació, exposició a la violència social, etc. 

Altres dones recorden a Gauguin, la seva llum, els seus rostres dolços alhora que misteriosos i inquietants tot recordant l’art primitiu. 

En femení palesa la importància d’aquesta en la nostra complexa societat, així com la seva necessària presència en tot moment. La seva fortalesa, la seva temprança, el seu saber fer i la seva saviesa com a: mare, treballadora, esposa, filla, germana, companya, amiga, etc. i també totes aquells situacions que la fan sentir oprimida, abandonada, desconcertada i menyspreada contra les quals hem de lluitar per aconseguir erradicar-les. 

Obres plenes de misteri, de vitalitat i de força com la mateixa dona, generadora de vida, màgica i íntegra, ajudaran l'espectador a reflexionar alhora que permetran gaudir de l'art gràcies a una tècnica pulcra i cuidada.
180x180-catRevistes_Banner_300x250

Et poden
Interessar
...