BannerFCC_Bonart
Nova mostra col·lectiva a Espai Tactel Toormix

Exposicions

Nova mostra col·lectiva a Espai Tactel Toormix

bonart barcelona - 29/01/20
BONART-180x180-SADEthumbnail_arranzbravo. general 04-2014
Espai Tactel Toormix, Ca l’Alegre de Dalt 55 de Barcelona, presenta la mostra Sanpaku Eyes, comissariada per Joahanna Caplliure i amb la participació dels artistes Jakub Jansa i Karolina Juríková, Anna Moreno i Sarah and Charles. L'exposició es podrà visitar fins al 31 de març de 2020.

"Una mirada que atreu la destrucció, la violència, que presagia les catàstrofes i un contínuum de situacions accidentades. Segons la lectura mèdica xinesa i japonesa de la cara, i la seva vinculació a les teories macrobiòtiques de George Ohsawa, els ulls en Sanpaku mostren un desequilibri en l’individu més enllà d’una cosa fisiològica, espiritual o psicològica, donant com a explicació una propensió al caos. De fet, els ulls en Sanpaku són una advertència d’un final que s’acosta. No obstant això, després del desastre del desequilibri, també arriba un nou començament. Sanpaku Eyes és una nova alba. Els ulls posats en un nou futur. Allà on, després de la caiguda dels sistemes llegendaris de narració de la vida, les possibilitats semblen multiplicar-se de manera fractal.

Aquest projecte comissariat per Johanna Caplliure indaga sobre les nocions del nou món a través d’una feina utòpica/distòpica dels artistes Jakub Jansa i Karolína Juríková (República Txeca), Anna Moreno (Espanya/Països Baixos) i Sarah and Charles (Bèlgica). En els treballs presentats en Sanpaku Eyes les barreres entre la utopia i la distopia desapareixen després de l’ensorrament que efectua la ficció de la narració en un exercici d’especulació sobre altres formes de vida. Així Sanpaku Eyes planteja com serem i ens comptarem després de la catàstrofe. Des de diferents obres s’explora com les estructures humanes són ja un nou estat biològic i psicològic, una substància que encara pot ser massa prematura per definir, massa complexa per determinar.

L’exposició compta amb instal·lacions, desenvolupades principalment en vídeo, de Jakub Jansa i Karolína Juríková, Anna Moreno i Sarah and Charles. Aquestes produccions es constitueixen a través de llenguatges fílmics, noves realitats post-humanes, estructures arquitectòniques utòpiques i visualitats post-internet al llarg d’Espai Tactel Toormix. Un espai que es va construint a partir de les mateixes estructures distòpiques que defineixen l’auguri dels ulls en Sanpaku".

A la imatge, obra d'Ana Moreno.

Et poden
Interessar
...