Expo Josep Coll 2022 baner
\

Exposicions

"Les imatges prenen la paraula": Marcelo Expósito a àngels barcelona

bonart barcelona - 29/01/20
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Nial nou-180x178
àngels barcelona presenta el nou projecte de Marcelo Expósito, Les imatges prenen la paraula, a partir del 4 de febrer de 2020.

"En comparació amb No reconciliats (2013), la meva primera exposició individual a la galeria àngels barcelona, la mostra que ara presentem te un caràcter més introvertit o intimista. Manté un principi rector: sostenir-li la mirada reflexiva a un món en transformació que s’agita en un prolon- gat canvi d’època. Però en aquest cas mostrem els procediments mitjançant els quals es pensa el món a l’observar-lo.

Podríem dir que aquesta exposició és una adap- tació d’un text menor escrit per Heinrich von Kleist en una altra frontissa entre dues èpoques: “Sobre l’elaboració gradual del pensament a mida que es parla” (1805 o 1806), tot i que en el nos- tre cas es tractaria més aviat d’ensenyar com es pensa el món a mida que es mira participant en els seus canvis, submergint-nos en els es- deveniments, sent travessats pels seus sotracs, ajudant a impulsar les seves corrents. Kleist, els personatges dels quals “s’esbocinaven a sí ma- teixos” (Christa Wolf) estripats pel llarg enlluer- nament de la modernitat va situar en el centre del seu text el discurs improvisat per Mirabeau a l’Assemblea Nacional Francesa el 23 de juny de 1789. Aquesta intervenció, amb la qual el diputat francès “exemple singular de l’elaboració gra- dual del pensament a partir d’un inici dictat per la necessitat”, revelant-nos així la radiografia d’un dels grans discursos polítics de la modernitat".

A la imatge, "Les imatges prenen la paraula" de Marcelo Expósito.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021