FCC-Segell-banner4
El MNAT aprofundeix en la relació de Serra i Vilaró i la Necròpolis Paleocristiana

Notícies

El MNAT aprofundeix en la relació de Serra i Vilaró i la Necròpolis Paleocristiana

Impremta Pages - banner-180x178thumbnail_BANNER BONART (2)


Dimecres 5 de febrer, els Serveis Territorials de Cultura a Tarragona acolliran la conferència “Joan Serra i Vilaró i la Necròpolis paleocristiana de Tarragona”, que s’emmarca dins dels actes d’homenatge a Mossèn Serra i Vilaró, amb motiu dels 50 anys de la seva mort (1897-1969).


El programa, organitzat pel Departament de Cultura conjuntament entre diverses institucions, es desenvolupa al llarg de l’any per tal de recordar la figura i la tasca cabdal de mossèn Serra i Vilaró per a l’arqueologia catalana.


A la conferència, a càrrec de Josep Anton Remolà, conservador del MNAT, coneixerem amb detall el gran projecte de vida de Joan Serra i Vilaró, la Necròpolis Paleocristiana, en la qual hi va invertir més de 40 anys, des de la seva excavació fins la seva mort. La presència de les seves despulles a l’àmbit de la Necròpolis marquen la seva fidelitat i passió al projecte. Un projecte integral que destaca pel seu rigor científic i documental, i on va tenir un paper fonamental en la conservació in situ de l’àrea arqueològica i la construcció d’un museu monogràfic.


Dissabte 8 de febrer el cicle de conferències continua al Museu de Solsona, amb la sessió Murri clerigus solsonensis. La tasca de Mn. Serra i Vilaró al capdavant del Museu de Solsona”, a càrrec del Grup de Prehistòria del Solsonès i el Centre d’Estudis Lacetans, que recordarà la tasca de l’arqueòleg durant la seva etapa a Solsona.


Dins dels actes commemoratius destaquem l’exposició itinerant “Mn. Joan Serra i Vilaró. 1879-1969. 50 anys del llegat d’un pioner”, que finalitza la seva estada a la Biblioteca Pública de Tarragona el dissabte 8 de febrer, i continua la seva itinerància a la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona a partir del dia 11 de febrer fins l’1 de març.


Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021