FCC-Segell-banner4
Nombre de visitants a la Casa Vicens Gaudí durant l\'any 2019

Notícies

Nombre de visitants a la Casa Vicens Gaudí durant l'any 2019

BanerVictor04Baner_Esteva_Bonart_360x356
Un Gaudí sense pressa, un Gaudí inesperat, l’oasi de Gaudí del Barri de Gràcia… acostumen a ser comentaris que fan els visitants que descobreixen la primera casa de Gaudí. I és que en només dos anys com a casa-museu oberta al públic, i després dels tres anys previs de restauració i rehabilitació, Casa Vicens Gaudí, propietat de l’entitat bancaria Mora Banc, ha tancat l’exercici de 2019 amb un creixement que s'adiu amb allò planejat en el seu pla inicial d’impacte turístic i alineat amb les tendències del turisme de la ciutat de Barcelona.

Aquest Patrimoni Mundial UNESCO ha tancat el 2019 amb un total de 163.096 visitants, xifra que representa un increment del 33% respecte l’any anterior. En paraules del director de Casa Vicens Gaudí, Emili Masferrer i Fons “el 2019 ha sigut un any clau per a la consolidació del projecte. Hem aconseguit l’equilibri entre el públic local que s’acosta a descobrir un Gaudí inèdit i el públic internacional que vol conèixer l’origen de la trajectòria arquitectònica de Gaudí”.

Una de les línies de treball que van començar l’any 2019 i que continuaran el 2020 és l’estratègia de distribució amb operadors turístics per tal de donar a conèixer la primera casa de Gaudí a un públic més internacional. Mentre que durant el primer trimestre de 2019 el percentatge de visitants provinents d’Espanya va oscil·lar entre el 40 i el 50%, a partir del segon semestre el pes de França, Itàlia, Estats Units, Japó i La Xina va cobrar molta més importància reduint, així, el percentatge de visitants espanyols. Des de Casa Vicens Gaudí expliquen que respon a les tendències naturals del turisme a la ciutat. La novetat del dos primers anys genera un gran impacte entre el públic més proper, però posteriorment és el públic internacional el que acaba tenint un pes més gran entre els visitants. 
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura