Expo Josep Coll 2022 baner
L\'univers fascinant de David Ymbernon arriba al Quadern Robat

Exposicions

L'univers fascinant de David Ymbernon arriba al Quadern Robat

Eude, genericNial nou-180x178
Del 5 de març al 30 de maig de 2020, El Quadern Robat acull l'exposició Latung La La, poemes i epopeies de l'artista visual David Ymbernon.

La mostra conté obres realitzades durant els darrers dos anys que il·lustren una nova entrega dels episodis de vida de Latung La La, protagonista de totes les obres plàstiques, poètiques o escèniques de David Ymbernon. Latung La La, un personatge del qual tothom parla però que ningú ha vist mai, sempre esta present en essència i dona sentit a l’imaginari i a l’argumentari ymbernonià.

Cada exposició és un capítol en el que als elements anteriors s’hi afegeixen de nous que esdevenen co-protagonistes dels escenaris en els que transcorren els esdeveniments. Si a l’exposició anterior El quadern de Latung La-La les obres trobaven la seva translació poètica, la seva quarta dimensió, en els poemes del llibre Carbassa emergent (Llum de bengala), a Latung La La, poemes i epopeies les obres descriuen nous mons poètics pels que hem de fer transcórrer la nostra imaginació. Apareixen iconografies noves, com les dones equilibristes, protagonistes del “quadre més llarg que he pintat mai”, segons paraules del mateix Ymbernon i que semblen aparicions d’un passat i que esdevé present.

Perquè les seves obres trastoquen les dimensions temporals i espacials. Globus lleugers que transporten pel cel objectes pesats i paisatges que fan que els espectadors es converteixin en gegants, com Goliat, i que siguin vençuts pels significats poètics de les obres: “Al cel hi meravella l’ase de purpurina, el castell de focs tossut, l’infant ferit que s’alça i va cap a Goliat, i els estels errants que hissen encants”.

Donant una mà a la poesia i l’altra a l’èpica, Ymbernon crea una narrativa que consisteix en una descripció minuciosa de les accions transcendentals que passen a l’entorn del seu heroi Latung La La, i que ens fan veure quines son les seves virtuts i quina és la seva grandesa.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura