BannerFCC_Bonart
Una visió contemporània del patrimoni, a la Bianyal 2017

Notícies

Una visió contemporània del patrimoni, a la Bianyal 2017

Nial nou-180x178BONART_180x180
Els dies 14 i 15 d’octubre té lloc al municipi de la Vall de Bianya, l’itinerari cultural Bianyal 2017, que focalitza el seu interès en una sèrie d’intervencions artístiques efímeres realitzades en espais d’interès patrimonial del municipi.

Així, el recorregut proposat ofereix l’oportunitat de posar en valor elements d’elevat interès històric, arquitectònic i natural, afegint a una tradicional ruta guiada patrimonial, la possibilitat única d’acompanyar-ho amb instal·lacions artístiques. Un singular punt de trobada entre modernitat i patrimoni en un entorn privilegiat, pensat per a tots els públics. En aquesta quarta edició de la Bianyal, es visitaran les esglésies romàniques de Sant Martí del Clot i de Sant Pere Despuig, la vall de la riera de Santa Llúcia, el Molí d’en Solà i la roureda de la Torre.

Com és habitual en cada convocatòria, la selecció dels artistes es fa responent a una doble intencionalitat: els que disposen d’obres que, tant a nivell formal com conceptual, són escaients per a les seus de l’itinerari o bé, els que presenten projectes inèdits o poc coneguts. També s’intenta donar lloc a pràctiques artístiques variades, a propostes amb diversos nivells de lectura i a una certa amplitud generacional. Els artistes participants a Bianya 2017 són Rafel G Bianchi (Olot, 1967), Tom Carr (Tarragona, 1956), Anna Dot (Vic, 1991), Marc Larré (Barcelona, 1978), Èlia Llach (Barcelona, 1976), Pere Noguera (La Bisbal d’Empordà, 1941) i Ariadna Raventós (Barcelona, 1986).

El preu de l’itinerari és de 10€ i les inscripcions es poden fer per correu electrònic a administracio@valldebianya.cat, per telèfon al número 972290933 i, personalment, a les oficines municipals de l’Ajuntament de la Vall de Bianya. Les places són limitades i les reserves es faran segons l’ordre d’inscripció. Totes les visites són guiades i compten amb explicacions sobre l’entorn i les pròpies instal·lacions artístiques. Bianyal està organitzat per l’Ajuntament del municipi i l’Associació Binari.

Com a complement, i amb la col·laboració del festival Elmini d’Olot, el dissabte 14 d’octubre, a les vuit del vespre, s’ofereix un concert en format acústic de Mazoni a l’església de Santa Margarida de Bianya (entrada gratuïta).
Natàlia Lloreta

Natàlia Lloreta Pané (El Talladell, L’Urgell, 1979) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (2002) i Postgrau en Creació Publicitària (URL, 2003) i Vídeo Digital (IUA, UPF, 2007). Des de 2020 ocupa la plaça de directora executiva de la Fira de Teatre al Carrer de de Tàrrega. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat sempre entre la comunicació –creació de continguts editorials i audiovisuals, storytelling i documentació– i la gestió cultural –producció, coordinació d’equips i disseny de projectes–. Entre altres, l’any 2014 va fundar amb els eu soci Jesús Vilamajó, el festival Embarrat de Tàrrega dedicat a la creació contemporània. 

Reivindica el seu origen rural i creu en la Cultura com a eina imprescindible de transformació social. Quan posa música és Call me Lloreta i quan recita forma part del Col·lectiu de Resistència Poesia Estripada. 

Et poden
Interessar
...