banner-elscatala-817x88px
Cultura vs natura: l’obra de Pablo Genovés s’exposa al MAC de La Corunya

Exposicions

Cultura vs natura: l’obra de Pablo Genovés s’exposa al MAC de La Corunya

180x180 Banners-FERIARTE-DBaner_HaPicasso_Bonart_360x356
El Museu d'Art Contemporani Gas Natural Fenosa (MAC) de La Corunya inaugura l'exposició Las Mutaciones Polifónicas de Pablo Genovés (Madrid, 1959), un dels fotògrafs espanyols més reconeguts i amb gran projecció internacional. La mostra presenta una selecció de 63 obres, on hi conviuen fotografies creades específicament per aquesta exposició amb obres realitzades des de l’any 2009. L'exposició també inclou una selecció de vídeos que Genovés ha realitzat a partir de fotografies retallades que utilitza en els seus collages digitals, en els quals el protagonista és el pas del temps.

Genovés imagina, a través del seu treball artístic, un futur en què el món ha estat inundat per les aigües i les forces naturals, i escenifica la batalla de dues forces que han estat sempre col·lidint entre si, amb més o menys violència: la natura i la cultura .

Mitjançant imatges de palaus, teatres o catedrals envaïts per aigües violentes, tifons, huracans o grans sequeres, Genovés reflecteix la impossible sobirania de l'home sobre el medi natural al llarg de la història, i com el progrés de la humanitat fa que tots dos estiguin en permanent conflicte. L'angoixa davant del problema del canvi climàtic i la contemplació cega de la destrucció del planeta són les idees que recorren l'exposició, que convida a reflexionar sobre una naturalesa ferida que es converteix en un adversari formidable.

Nascut a Madrid l’any 1959, Pablo Genovés es va formar a Londres (Photographer's Club, Camera Work Center of Photography, Camdem Arts Center) i en l'Art Students League de Nova York. La seva obra forma part de destacades col·leccions privades i de museus d'Europa, Estats Units i Llatinoamèrica. Actualment viu i desenvolupa el seu treball a cavall entre Berlín i Madrid. Recentment ha estat convidat pel comitè artístic de la Catedral de St Paul, a Londres, per crear una sèrie d'obres "site specific" com a part del programa "Just Water" que presentarà aquesta institució al llarg del 2017. El programa està inspirat en el canvi climàtic i s'exhibirà en altres catedrals del món.

L’exposició Las Mutaciones Polifónicas es pot visitar al MAC fins al 4 de febrer de 2018.
Natàlia Lloreta

Natàlia Lloreta Pané (El Talladell, L’Urgell, 1979) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (2002) i Postgrau en Creació Publicitària (URL, 2003) i Vídeo Digital (IUA, UPF, 2007). Des de 2020 ocupa la plaça de directora executiva de la Fira de Teatre al Carrer de de Tàrrega. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat sempre entre la comunicació –creació de continguts editorials i audiovisuals, storytelling i documentació– i la gestió cultural –producció, coordinació d’equips i disseny de projectes–. Entre altres, l’any 2014 va fundar amb els eu soci Jesús Vilamajó, el festival Embarrat de Tàrrega dedicat a la creació contemporània. 

Reivindica el seu origen rural i creu en la Cultura com a eina imprescindible de transformació social. Quan posa música és Call me Lloreta i quan recita forma part del Col·lectiu de Resistència Poesia Estripada. 

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-