FCC-Segell-banner4
S\'inaugura IN_CERT, art, ciència i pensament des de la pandèmia

Notícies

S'inaugura IN_CERT, art, ciència i pensament des de la pandèmia

bonart alella - 01/11/21
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356SET_INTL_ARXIUS_AJBCN_300x250
El 29 d'octubre es va inaugurar el projecte expositiu IN_CERT, promogut per l'Ajuntament d'Alella, a través de l'Espai d'Art i Creació Can Manyé, i l'Hospital i l'Institut de Recerca Germans Trias, mitjançant el Servei de Malalties Infeccioses i la Fundació Lluita contra la Sida.

La presentació de la mostra que va tenir lloc a Can Manyé, va comptar amb la participació de les dues artistes, Nora Ancarola i Jo Milne, així com amb la directora de Can Manyé, Mercè Pomer, i de Roger Paredes per part de l'Hospital Germans Trias i Pujol.

IN_CERT és un projecte artístic i expositiu que visibilitzarà el vincle entre l'art, la ciència i la salut en el marc excepcional de l'actual pandèmia. Un projecte singular que reuneix el talent d'artistes de renom, de científics, escriptors, generadors culturals, filòsofs o vídeo-artistes.

Segons ha explicat Mercè Pomer, impulsora i coordinadora, "el projecte va sorgir de la necessitat de crear complicitats amb el centre sanitari Germans Trias i Pujol, intentant veure què podia aportar el món de la cultura i art en moments de crisi i pandèmia". Des de principis de 2020, es va crear un grup de treball col·laboratiu amb investigadors de l'Hospital Germans Trias, artistes, agents culturals i membres de l'Espai d'Art i Creació Can Manyé. Segons Pomer "ha estat un treball de molta profunditat, de molt de temps, que ens agradaria que arribés a tota la ciutadania, a través de les persones que participen en les activitats, amb les relacions amb altres centres d'art, hospitals....".

IN_CERT, com el seu nom indica, proposa a l'espectador reflexionar sobre la incertesa de la mort i de la vida, i ho fa a través d'una exposició amb obres de les artistes Nora Ancarola (www.noraancarola.com) i Jo Milne (www.jomilne.com). Creacions artístiques fruit de trobades i converses amb diverses persones que han patit la malaltia de la Covid-19 així com amb un col·lectiu de recerca del que formaven part científics, filòsofs i treballadors socials. Les peces exposades a Can Manyé s'acompanyaran d'un audiovisual sobre el projecte elaborat pel videoartista Adolf Alcañiz.

Les obres de Milne i Ancarola es podran veure a partir del 29 d'octubre a Can Manyé i a partir del 19 de novembre, algunes d'elles arribaran a l'Hospital Germans Trias i Pujol. I és que a part de l'exposició IN_CERT es programaran activitats culturals i de pensament contemporani entorn de la relació entre art i ciència: "Algunes de les activitats que acompanyaran aquest projecte crearan situacions inesperades o poc habituals, com una intervenció poètica entorn de l'hospital, amb activitats presencials de poesia al vestíbul i sales d'espera de Can Ruti", assenyala Roger Paredes de l'HGTP.

A la programació d'IN_CERT participaran professionals rellevants com el doctor Bonaventura Clotet, els artistes Joan Fontcuberta i Sylvie Bussières, l'assagista i crític d'art Manuel Guerrero, els poetes Josep Pedrals i Lola Miquel, els músics d'Ensemble Exclamatio o els escriptors Ada Klein i Jordi Lara, entre d'altres.

IN_CERT s'allargarà fins al febrer de 2022 amb un ampli programa d'activitats.

Foto de grup durant la roda de premsa de presentació.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021