MG_Bonart-1280x150p

Entrevistes

Perico Pastor: "L'art ha contribuït a salvar-me la vida"

Perico Pastor: \
bonart sant cugat del vallès - 02/11/21

Del 27 de novembre del 2021 fins al 7 de gener del 2022 es durà a terme l'exposició temporal del dibuixant i il·lustrador català Perico Pastor a La Galeria de Sant Cugat del Vallès.
La mostra que presenta Pastor és fruit del treball que ell va començar el 17 de gener després d'haver patit un atac de cor i està ingressat un llarg període de temps.
Perico Pastor ha explicat que "aquesta és una de les poques exposicions que he dissenyat amb antelació, ja que en el procés de recuperació de després de les sis setmanes en coma a l'hospital, vaig començar a fer dibuixets en petit format des de l'habitació de la Guttmann, i a mesura que vaig anar guanyant autonomia, vaig passar a fer aquests dibuixos al meu mètode de pinzells, papers, tècnica japonesa, etc..". ..
- Així doncs, la temàtica de la mostra és la salut...
- Sobretot fa referència en el tema de les coses meravelloses que els humans podem fer amb el nostre cos, com per exemple obrir una ampolla d'aigua, i el procés posterior de recuperació a l'hospital...
- De quants quadres consta aquesta exposició?
- D'un centenar de quadres de diferents formats i mides, ja que la idea és que sigui com un mosaic que cobrirà tota La Galeria, i en el que es veuen reproduïts els dibuixos que he fet des del mes de gener fins al juny d'enguany i que he continuat realitzant fins al darrer moment.
- En els seus quadres hi predominen els colors blaus i pàl·lids...
- Si, aquests colors fan referència entorn de la Guttmann, el moment de recuperació que jo estava passant i en definitiva, aquesta exposició vindria a representar una espècie de viatge de saber el que m'estava esperant després de la malaltia.
- Que hi podem veure en les seves obres?
- Situacions de la vida quotidiana de la Guttmann, imatges molt reconeixibles que jo he viscut personalment a l'hospital, com també he pintat els metges, els infermers i infermeres, etc... Els dibuixos han estat realitzats amb tinta xina sobre paper oriental i entelat i aquarel·la. En resum, són dibuixos genèrics del personal i de l'entorn sanitari de l'hospital.
- Pel que fa al tema de la Covid-19, també en fa referència en els seus quadres?
- Si, l'he tractat d'una forma més espontània i fins i tot vaig fer uns dibuixos a pinzell que després els vaig enviar com a gest d'amistat al personal que em va atendre a l'hospital. Aquesta acció va tenir molt bona acollida, ja que posteriorment vaig continuar trametent els meus dibuixos a través de WhatsApp cada matí fins a arribar a un total de 1.000 persones, que cada dia van rebre els meus dibuixos.
- Increïble el poder de les noves comunicacions, el WhatsApp, etc...
- Si, aquesta cosa tant senzilla m'ha deixat veure que l'art és capaç de transcendir i fer una xarxa de comunicació molt gran, en el meu cas, va arribar a un miler de persones.
- Es planteja l'art com a teràpia?
- Si, ha estat essencial per la meva recuperació, per mi l'art és un acte de "compartir". L'art ha contribuït a salvar-me la vida. També cal destacar la feina de tots els professionals de l'hospital que m'han ajudat a la meva recuperació i de l'oportunitat que m'ha brindat el Jordi Batlle de la Galeria de Sant Cugat del Vallès, ja que m'ha motivat molt a continuar dibuixant i preparant aquest projecte.
- Té la intenció d'itinerar-la? Què es planteja de cara al futur?
- En principi no, actualment he reduït les meves exposicions nacionals i a Madrid, i els contactes internacionals que tinc a l'exterior són actualment esporàdics. Continuo treballant com sempre des del meu taller de Poblenou i molt motivat amb la recuperació de la meva malaltia.
Perico Pastor (La Seu d'Urgell, 1953) és un dels pintors, dibuixants i il·lustradors catalans més importants de Catalunya actualment. Un dels seus treballs més destacats és el de la Bíblia editada per l'Enciclopèdia Catalana. En el 1993 se li va atorgar la Medalla Morera de l'Ajuntament de Lleida pel conjunt de la seva obra, i el 1997, el premi especial del Comitè Olímpic Espanyol en la Biennal de l'Esport en les Belles Arts. Cal destacar que ha exposat al Museu d'Art Jaume Morera, al Museu del Tabac d'Andorra, a l'Institut Cervantes de Pequín, etc... Els horaris de visita a l'exposició són de dimarts, de 17:00 a 20:30 hores, de dimecres a divendres d'11:00 a 13:30 hores i de 17:00 a 20:30 hores. Els dissabtes d'11 a 14:00 hores i de 17:00 a 20: 30 hores.
A la imatge, Despertar de Perico Pastor

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180inclassificables

Et poden
Interessar
...