banner-elscatala-817x88px
Pintures, gravats i gouaches de José Ortega a Fúcares Almagro

Exposicions

Pintures, gravats i gouaches de José Ortega a Fúcares Almagro

bonart almagro - 15/01/18
banner web TA22_bonart_180x180BanerVictor04
La galeria Fúcares (carrer San Francisco, 3) d’Almagro acull l’exposició de pintures, gravats i gouaches de l’artista José Ortega (Arroba de los Montes, Ciudad Real, 1921 - París, 1990), que es pot veure des de l’11 de gener fins al 24 de març.

Al seu taller, Ortega guardava diversos talismans camperols tals com cards de Peñarroya, pedernales d'Almendralejo, espigues del seu poble, llentiscles de Ronda, quars tolerats, fulles d'espart de Mojacar... Ortega ha utilitzat aquests ex-vots ibèrics com a filtre per fer encara més justa i objectiva la seva obra plàstica, una humanitzada representació de la terra desemparada.

Així parla d’Ortega, José M. Caballero Bonald al llibre Los segadores: “Si penso ara que Ortega ha interpretat amb una magistral certesa la realitat física i històrica del camp és precisament perquè també penso que tot procedeix d'un mateix embrió camperol. D'aquesta rigorosa coherència entre el seu ofici de pintor i la seva professió d'home, es deriva una de les més útils i fecundes lliçons de l'art espanyol contemporani. La pintura d'Ortega s'ha realitzat perquè també s'ha realitzat el seu intrèpid, dolorós, exemplar programa de vida”.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner