FCC-Segell-banner4
L’arxiu de Paco Gómez s\'exhibeix a Foto Colectània a partir del març

Exposicions

L’arxiu de Paco Gómez s'exhibeix a Foto Colectània a partir del març

bonart barcelona - 15/01/18
180x180 Banner-FERIARTE-ABaner_EugeniaBalcells_Bonart_360x356
La Fundació Foto Colectania inaugura, el proper mes de març, l'exposició Archivo Paco Gómez. El instante poético y la imagen arquitectónica, comissariada per Alberto Martín i dedicada al fotògraf Francesc Gómez (Pamplona 1918 - Madrid, 1998), considerat un dels fotògrafs més singulars dins el grup d'autors que a mitjans del segle passat va renovar la fotografia espanyola . L'exposició està organitzada i produïda per la Direcció General de Promoció Cultural de la Comunitat de Madrid i es presenta a Barcelona gràcies a la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell.

L'objectiu d'aquesta exposició és mostrar diverses facetes de l'àmplia trajectòria fotogràfica de Francisco Gómez, a través de més de 150 fotografies i altres materials com revistes i publicacions, en un recorregut que ens porta des de la part més canònica i divulgada de la seva creació - l'instant poètic que suspèn el temps i traspassa la realitat - a la imatge arquitectònica com interpretació poètica de l'arquitectura. És precisament en la fotografia d'arquitectura on incideix de manera especial aquesta mostra, un camp de treball tan extens com escassament conegut de Francisco Gómez, al qual, però, va dedicar la major part de la seva trajectòria a través d'una àmplia col·laboració amb la revista arquitectura.

"És un dels pocs fotògrafs que desenvolupa una pràctica documental urbana de manera conscient. Va fotografiar una època fonamental per a l'arquitectura al nostre país -des dels anys 60 fins a mitjans dels 70- perquè hi va haver una important renovació amb grans noms i obres ", explica Alberto Martín, comissari de l'exposició. I afegeix que les seves fotografies transmeten a l'espectador "un realisme gairebé existencial, de bellesa i sorpresa davant les obres".

L’exposició es pot veure a partir del 22 de març i fins al 17 de juny.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura