banner-elscatala-817x88px
La Casa Elizalde presenta una nova edició del cicle documental “Miradocs”

Notícies

La Casa Elizalde presenta una nova edició del cicle documental “Miradocs”

bonart barcelona - 15/01/18
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBaner_StellaRahola_Bonart_360x356
La vuitena edició del Miradocs té lloc a La Casa Elizalde entre el 17 i el 26 de gener i s’hi projectaran produccions documentals sobre Barcelona o realitzades per autors residents a la ciutat. El públic podrà compartir l’experiència de veure els films i debatre’ls amb els seus autors al final de cada sessió.

Aquesta edició comença amb la proposta del documental escollit pel Barcelona Espai de Cinema: 25 cines/seg, un documental que ens enfronta cara a cara, a través d’un vell cinema, amb la transformació, a vegades traumàtica, de les noves formes de representació i maneres de “mirar” el cinema. La segona sessió, del Màster Documental de la UAB, ens endinsa en tres històries que mostren tres realitats socials diverses amb aproximacions visuals ben diferents: la Transició, els venedors ambulants i la feina de camioner. La primera setmana clou amb la sessió dedicada a les obres millor valorades dels premis Retines 2017. RetinES és un web obert a tothom qui vulgui contribuir a crear un recull de projectes audiovisuals des d’una òptica socioeducativa.

Les projeccions de la segona setmana continuen amb una classe magistral. El director acadèmic de l’Escola de Cinema de Barcelona, Pere Alberó, parla de com les coses del nostre voltant es poden convertir en material per a una pel·lícula. Alberó ha dirigit els documentals Oliete, un pueblo de otra España (2000-2004), Una mirada sobre el prado que llora (2001-2004) i En el camino de Esmirna (2004-2008).

La programació continua amb els projectes de dues escoles de cinema: l’ESCAC i l’ECIB. Els treballs d’ambdues escoles posen de manifest l’alt potencial dels seus estudiants. L’ESCAC, amb un documental sobre els percebeiros gallecs i l’ECIB, amb tres curts que es mouen entre els límits de la reflexió sobre la banalitat humana i l’enfrontament personal davant la mort.

Finalment, el productor i distribuïdor Paco Poch presenta el seu documental preferit: Innisfree de José Luis Guerin. L’any 1989, José Luis Guerin va viatjar a Irlanda a la recerca de l'Innisfree místic de John Ford, buscant rastres de L'home tranquil en una gran Irlanda rural molt canviada. Innisfree explora la diferència entre llavors i ara; entre la memòria i la realitat; i entre el cinema narratiu clàssic i el documental d'observació.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1