BannerFCC_Bonart
El Museu del Ferrocarril de Catalunya reobre les portes

Notícies

El Museu del Ferrocarril de Catalunya reobre les portes

bonart vilanova i la geltrú - 12/02/18
BONART_180x180GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180
El Museu del Ferrocarril de Catalunya de Vilanova i la Geltrú torna a obrir les portes el dia 13 de febrer, després de concloure la primera fase dels treballs de rehabilitació i millora de les instal·lacions patrimonials, desenvolupats durant els últims dos mesos, i que s'han centrat fonamentalment a millorar els serveis dedicats als visitants.

El principal canvi d'aquesta primera etapa és la nova recepció per a visitants, situada a l'antic edifici de l'economat de RENFE, construcció dels anys setanta que, quan es va inaugurar la col·lecció ferroviària el 1990, es va constituir com a espai de recepció i de serveis generals del Museu.

Amb les intervencions desenvolupades a la façana principal s'ha volgut configurar una imatge urbana més visible i actual del Museu, a través d'una gran gelosia frontal d'estil mediterrani que actua com a llenç d'acer i gran porxo d'acollida als visitants. També s'ha actuat a la façana lateral, per identificar al Museu des de l'estació de Vilanova.

Una altra de les actuacions destacades, ha estat la creació d'un gran espai de recepció i distribució en la planta baixa de l'edifici, d'acord amb els requeriments actuals.

També s'ha construït un nou bloc annex de lavabos a la zona d'unió de la històrica Nau del Pont-Grua amb l'edificació d'acollida del Museu.

El Parc de la Vall de Núria, obsequi d'FGC amb motiu del 75 aniversari del Cremallera de Núria, i la zona de pícnic han canviat d'ubicació per crear un nou àmbit d'oci entre els històrics Dipòsits d'aigua i l'Espai de Mercaderies.

Les obres continuaran fins a la tardor amb la rehabilitació i recuperació de la gran Nau de 1881 i la construcció d'una nova edificació que acollirà una gran maqueta, així com amb diferents intervencions que donaran cohesió a tot el conjunt patrimonial.

Et poden
Interessar
...