FCC-Segell-banner4
Azkuna Zentroa presenta la primera gran mostra d\'Itziar Barrio

Exposicions

Azkuna Zentroa presenta la primera gran mostra d'Itziar Barrio

bonart bilbao - 18/02/18
Baner_OscarTusquets_Bonart_360x356_v2Banner-Flama-180x180px_v1-esp
Azkuna Zentroa presenta fins al 6 de maig l'exposició d'Itziar Barrio By all menas, comissariada per Johanna Burton. Aquesta exposició és la primera gran mostra de l'artista bilbaïna que resideix a Nova York i que reuneix els seus projectes de l'última dècada.
Itziar Barrio explora formes de desplaçar-nos pel món i de relacionar-se amb els altres, alhora que se centra en el factor comú a totes elles: el poder. L'interès que Barri mostra per la naturalesa de la negociació social es manifesta en forma de performances en directe, vídeos, fotografies, escultures i tècniques aplicades en extenses instal·lacions.
Recorrent sovint a "scrips" prèviament existents per utilitzar-los amb les seves pròpies finalitats, l'artista teixeix complexes narratives dramàtiques i estètiques que sondegen els límits del coneixement compartit i alteren les expectatives inconscients. Barrio cita tantes fonts i objectes tan específics i especialitzats com els experiments de Stanley Milgram sobre obediència, com altres prou estesos per a semblar pràcticament universals, com les cadires plegables dissenyades per IKEA. Recorre a personatges genèrics com "heroi" / "heroïna", "dolent", "mariner" i "carterista", que transforma en personatges de carn i ossos proveïts de cor, ànima i desitjos imprevistos. L'artista és principalment coneguda per les seves complexes produccions de performance gravades en directe, on l'espontaneïtat del directe xoca de front amb l'ostensible predictibilitat del planejat iBarrio suggereix que tots som actors en les nostres pròpies situacions.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner