970x250_appec2021
Trobada de vaixells històrics per celebrar el centenari del \

Notícies

Trobada de vaixells històrics per celebrar el centenari del "Santa Eulàlia"

bonart barcelona - 21/03/18
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021La-Galeria-201602-recurs
Del 23 al 25 de març embarcacions mitjanes i grans velers internacionals faran estada al Moll de la Fusta i al Moll d'Espanya per retre homenatge al pailebot i salpar conjuntament en la primera navegació del Santa Eulàlia en l'any del seu centenari. El Santa Eulàlia posarà rumb junt a la resta d'embarcacions cap a la població marítima de Seta (França), en una vistosa sortida que es podrà veure des del litoral barceloní.

En commemoració del centenari del pailebot Santa Eulàlia vaixells històrics de la flota catalana i espectaculars embarcacions de vela de gran eslora recalaran al Port de Barcelona del 23 al diumenge 25 de març de 2018. El motiu de la trobada Vaixells a Port és retre homenatge i reconèixer la vàlua del Santa Eulàlia en la recuperació de la memòria històrica de la navegació, així com apropar a la ciutadania el patrimoni naval històric. El 25 de març al migdia els vaixells reunits al Port salparan junts rumb a la població occitana de Seta. La presència d'aquestes embarcacions històriques al Port de Barcelona és una ocasió excepcional per veure de prop rèpliques de grans bucs que van marcar un punt d'inflexió en l'evolució de la maquinària tècnica i científica de la navegació oceànica i permetrà evocar la navegació marítima de fa més de 100 anys.

A partir de divendres 23 de març romandran amarrats al Port de Barcelona dos grans bucs que naveguen per aigües internacionals: el Shtandart, una rèplica de la primera fragata russa construïda al segle XVIII per ordre del tsar Pere I el Gran, i el buc escola Kruzhenstern de l'armada russa considerat el segon veler més gran del món. El Mutin, un iol cangreu Dundee de la marina francesa de 33 metres d'eslora, completa la representació internacional. També s'instal·laran el quetx Ciutat de Badalona, una embarcació de 1929 i que avui és un dels símbols de la ciutat i el Sirius, un veler bergantí de 31,44 metres d'eslora construït als Països Baixos fa 100 anys. Les embarcacions romandran al Port de Barcelona fins diumenge al migdia, quan emprendran el viatge en grup cap a la costa francesa.

La trobada Vaixells a Port forma part del programa d'activitats organitzat pel Museu Marítim de Barcelona fins al febrer de 2019 en motiu del centenari del pailebot Santa Eulàlia, construït l'any 1918 en una drassana de la costa alacantina com a veler destinat inicialment al comerç amb Amèrica i ports de la Mediterrània.

A la imatge, el pailebot Santa Eulàlia. 

Et poden
Interessar
...