FCC-Segell-banner4
Obra gràfica d\'Antoni Tàpies a la Galeria Joan Gaspar

Exposicions

Obra gràfica d'Antoni Tàpies a la Galeria Joan Gaspar

bonart barcelona - 21/03/18
A22-Bonart(300x300)-01Baner_HaPicasso_Bonart_360x356
La Galeria Joan Gaspar de Barcelona presenta l'exposició Antoni Tàpies. Obra gràfica del 21 de març al 12 de maig del 2018.
Exposició de diferents litografies i aiguaforts d'Antoni Tàpies on podem veure peces de les sèries "Als mestres de Catalunya" o "Suite Catalana" entre d'altres.
Nascut a Barcelona a 1923, Antoni Tàpies s'inicia en el camp artístic durant una llarga convalescència per una greu malaltia.
La creixent dedicació al dibuix i a la pintura l'impulsaren a abandonar els seus estudis universitaris. En la dècada dels quaranta ja exposà unes obres de marcada personalitat, que destacaren en la panoràmica artística del moment.
El 1948 fou cofundador de la revista Dau al Set. Influït per Miró i Klee, intensificà el factor iconogràfic i la temàtica màgica. A poc a poc començà a incorporar elements geomatitzants i estudis de color que l'encaminaren a un interès per la matèria, traduït en teles d'intensa textura i grans possibilitats expressives i comunicatives. Amb aquestes obres a mitjans dels anys cinquanta, Tàpies aconseguí el reconeixement internacional.
A partir de la dècada dels seixanta incorporà nous elements iconogràfics (signes d'escriptura, elements antropomòrfics, petjades, signes que al·ludeixen a la realitat de Catalunya) i procediments tècnics (noves superfícies, ús d'objectes quotidians i del vernís).
El llenguatge pictòric de Tàpies va evolucionar des d'aleshores i el resultat ha estat una diversificada i productiva creació plàstica admirada en tot el món.

A la imatge, detall de "Als Mestres de Catalunya n. 6" d'Antoni Tàpies, 1974. Litografia a color.

Et poden
Interessar
...

banner-pablito