24 octubre 2014
Concursos Mataró

Convocada la sisena edició del Premi Torres García-Ciutat de Mataró

bonart

L’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró presenta la sisena convocatòria del Premi de pintura Torres García-Ciutat de Mataró 2015. L’Associació és una entitat sense afany de lucre, que té com a finalitat principal la promoció d’activitats artístiques. Des de fa temps, amb una ferma voluntat de creixement qualitatiu i quantitatiu, preten ampliar el camp d’acció i el nom de la ciutat de Mataró a tot l’Estat. Per a aquesta doble projecció es va crear aquest Premi Biennal de Pintura, d’abast estatal, dotat amb un important premi econòmic i un Jurat de gran prestigi professional, i que s’ha batejat amb el nom de Premi de pintura Torres García-ciutat de Mataró. La figura de Torres García és de sobra coneguda i valorada pel caràcter innovador de la seva pintura, des del Noucentisme inicial fins al constructivisme i la seva participació en les primeres avantguardes. La seva vinculació amb Mataró, els seus estudis a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis i l’impacte que el Maresme va provocar en el jove uruguaià van impregnar en certa manera tota la seva trajectòria artística. En reconeixement, s’ha triat com a logotip d’aquest Premi de Pintura un petit dibuix seu a la ploma, que il·lustra el llibre “Historia de mi vida”, i que representa el tren i l’estació de Mataró, símbols per altra banda d’aquesta ciutat capdavantera del ferrocarril a Espanya.

Bases del Premi

1. Participants: Podran participar-hi tots els majors d’edat residents a l’Estat espanyol.

2. Obra: Cada participant només podrà concursar amb una obra que no hagi estat mai seleccionada ni premiada a cap altre concurs.

3. Aspectes técnics: El tema, el suport i la tècnica són lliures. Les mides mínimes de l’obra són 100 x 81 cm en qualsevol posició, i les màximes 162 x 162 cm. El llistó o salvaquadres, si en porta, no excedirà de 3 cm d’amplada. No s’admetran obres protegides amb vidre, però sí amb material plàstic irrompible.

4. Selecció prèvia:

4.1 – Amb data límit el dia 21 de febrer de 2015 els participants han de fer arribar un correu electrònic amb els tres arxius següents:

La butlleta d’inscripció, en pdf, que cal descarregar des de la plana web de l’Associació (www.santlluc.org) i emplenar degudament.

Un document Word amb la reproducció de les dues cares del DNI o permís de residència, i la reproducció de dues obres recents de l’artista.

La imatge digitalitzada de l’obra que es presenta a concurs, en format jpg, a 72 ppp i 2 Mb de tamany màxim.

Els tres arxius han d’anar necessàriament en el mateix correu i els tres han de portar com a nom d’arxiu els dos cognoms, separats per un guió i l’edat, amb l’extensió corresponent. Per exemple:

perez_garcia45.pdf (inscripció). perez_garcia45.doc (DNI + altres obres). perez_garcia45.jpg (imatge obra a concurs)

4.2 – Aquest correu s’ha d’enviar a les dues adreces electròniques: premitorresgarcia@gmail.com, premitorresgarcia@yahoo.es

4.3 – Sobre aquesta documentació presentada el Jurat procedirà a la selecció de les obres que s’admetran a concurs. L’acceptació o no de la seva obra es comunicarà per correu electrònic als seus autors abans del 10 de març.

4.4 – Juntament amb aquesta comunicació s’adjuntaran les instruccions necessàries (adreces, terminis) pel lliurament de l’obra i la seva posterior retirada.

5. Lliurament de l’obra.

5.1 – L’obra ha de ser transportada i lliurada amb l’embalatge necessari per a protegir-la, i que ha de poder ser reutilitzable per a la devolució.

5.2 – L’obra viatjarà per compte i risc del seu autor, a ports pagats i sota la seva responsabilitat. Les assegurances, si es fan, seran tanmateix per compte de cadascun dels participants.

5.3 – L’obra anirà signada per l’autor i, al dors, hi constarà el nom i cognoms de l’autor, títol de l’obra i, en cas d’obra no figurativa, l’indicació “Dalt” i “Baix”.

6. Finalistes i premis.

6.1- La recepció de les obres admeses a concurs es tancarà el 10 d’abril. Un cop tancada, el Jurat procedirà a la selecció de les 40 obres finalistes.

6.2 – S’estableix un premi únic de 9.000 € per a l’obra guanyadora a criteri del jurat. De l’import del premi se’n deduiran les retencions fiscals pertinents d’acord amb la legislació vigent.

6.3 – L’obra guanyadora quedarà en propietat de l’Entitat organitzadora (l’Associació Sant Lluc per l’Art) amb tots els drets al seu favor, mitjançant la signatura d’un document en el moment del lliurament del Premi.

6.4 – El Premi no podrà ser considerat desert pel Jurat.

6.5 – Es poden concedir fins a quatre guardons per als quatre primers finalistes.

6.6 – A partir del dia 19 d’abril es comunicarà per correu electrònic als artistes seleccionats si han quedat finalistes o no.

7. Veredicte i Exposició

7.1- Les obres finalistes seran exposades a l’Ateneu Fundació Iluro, La Riera 92, de Mataró, de l’11 de juny al 28 de juliol de 2015.

7.2- El dia de la inauguració, l’11 de juny de 2015, es farà públic el veredicte inapel·lable del Jurat. Prèviament a l’acte públic s’informarà personalment el premiat i els guardonats.

7.3 – Juntament amb l’exposició s’editarà un catàleg amb les fotografies de les obres finalistes, així com la composició del Jurat i l’acta del seu veredicte.

8. Venda: L’autor/a que desitgi vendre l’obra ha de preveure que la venda suposarà un deu per cent del valor indicat en el formulari d’inscripció a favor de l’Entitat organitzadora. Aquests beneficis es destinaran a la promoció de l’art i a finançar la propera edició.

9. Incidències:

9.1 – L’Entitat organitzadora posarà la màxima cura en la conservació de les obres, però declina tota responsabilitat per pèrdua, danys, desperfectes, robatoris o qualsevol altre perjudici aliè a la seva voluntat que es pugui produir durant el transport, el dipòsit o l’exposició.

9.2 – Els autors de les obres exposades renuncien expressament als drets d’autor corresponents a la publicitat explícita de la Mostra, impresa o digital, al Programa de mà de l’exposició i al Catàleg del Concurs.

9.3 – El Jurat queda facultat per a decidir qualsevol aspecte no previst en aquestes bases.

9.4 – Les obres no retirades en els terminis indicats es consideraran abandonades i l’organització en podrà disposar lliurement.

9.5 – El fet de participar en el Concurs suposa la plena acceptació de les bases.

10. Jurat: El Jurat d’aquesta edició estarà format per: Juan Manuel Bonet, crític, historiador de l’art i poeta. Autor d’un diccionari de les avantguardes a Espanya i de diverses monografíes. Comissari d’exposicions d’artistes i moviments d’avantguarda. Director de l’IVAM (1995-2000) i del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia (2000-2004). Actualment és director de l’Institut Cervantes de París. Glòria Bosch, historiadora, museòloga, escriptora, crítica d’art i comissària d’exposicions. Ha estat, entre altres, cofundadora i directora d’art a Espais Centre d’Art Contemporani (Girona, 1987-93), coordinadora cultural de la Fundació Caixa de Barcelona (Girona, 1987-93), Directora del Museu d’Art de Girona (1995-2001) i, des de 2001, Directora d’Art de la Fundació Vila Casas. Daniel Giralt-Miracle,historiador, escriptor i crític d’art. Ha estat, entre altres càrrecs, director del Museu d’Art Contemporani de Barcelona. És President Emèrit de l’Associació Catalana de Crítics d’Art, membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Pilar Parcerisas, historiadora, assagista, cofundadora de Regió 7, comissària d’exposicions, guionista cinematogràfica i crítica d’art al diari Avui. Va ser vocal del Consell del Macba i del Patronat de la Fundació Joan Miró, i vicepresidenta del CONCA i presidenta, fins el 2010, de l’Associació Catalana de Crítics d’Art. Antoni Luis, president de l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró, que actuarà com a Secretari del Jurat.

11. Consell Assessor: Formen part del Consell Assessor per a l’organització del Premi, a més dels membres del Jurat actual, Arnau Puig i Francesc Rodón, col·laboradors i membres del Jurat des de la primera edició.

 

 

 

 

 

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció edició en paper

50 € i l'edició digital gratuïta
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE

Subscripció edició digital

Rep la revista digital des de 25 €
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE
agenda
d’exposicions
catalunya, catalunya nord,
illes balears, país valencià,
andorra i aragó
bonart revista bonart actualitat bonart gestora bonart agenda
a dalt

c_Riera d'Oix, 12_17003 Girona_ 034 972 21 84 38 / 677 51 82 96

Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies