Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Biblioteca

Edicions Poncianes: Enric Casasses publica 'Assagets'

Edicions Poncianes: Enric Casasses publica \'Assagets\'
bonart barcelona - 08/09/20
.Després de l'èxit d'El nus la flor, Poncianes publica el nou llibre del poeta Enric Casasses, guardonat amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2020

Assagets consta de tres assajos en vers sobre tres personatges il·lustres que han influït Casasses: l'arquitecte Antoni Gaudí, el compositor Niccolò Paganini i el sardanista Josep Blanch i Reynalt. Tres petites obres que repassen tres universos creatius vistos a ulls d'un poeta que els coneix a fons.

En el primer, Casasses repassa l'única peça "religiosa" de Paganini, i a través del vers ens condueix pels diversos moviments de l'obra, amb canvis d'intensitat i de melodia. Alhora, fa un repàs per la vida del compositor italià i pel seu temps.

En el segon, trobem una visió molt personal de Gaudí i de la influència que ha tingut en el poeta català. Els versos de Casasses estan esquitxats per notes de Gaudí que ens apropen el personatge i ens en descobreixen aspectes creatius que potser no són tan coneguts.

Finalment, el tercer és un passeig per la sardana "amb el porró en fresc" de Josep Blanch i Reynalt, on s'hi entremescla una reflexió sobre les tradicions de les classes populars que de mica en mica es van perdent, la figura del sardanista i les diverses peces que va compondre, tot acompanyat de fotografies antigues i alguna partitura.

El llibre té una enquadernació peculiar: cada assaget té una amplada diferent, de manera que es crea una escala de tres amplades de pàgina. I s'obre amb la següent nota de l'autor: "mentre no s'anul·li el judici contra els jordis cuixart i sànchez només penso escriure en minúscules".
Banner-Flama-180x180px_v1-catthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...