Expo Josep Coll 2022 baner
Romero Goday exposa \'Somnis de Walter Benjamin\' al Museu de l\'Arquarel·la

Exposicions

Romero Goday exposa 'Somnis de Walter Benjamin' al Museu de l'Arquarel·la

bonart llançà - 08/09/20
La-Galeria-201602-recurs220317_Verdu_Bonart-180x180
Amb motiu del 80è aniversari de la mort de Walter Benjamin (1940-2019), l'artista Gemma Romero Goday exposa al Museu de l'Aquarel·la de Llançà, del 19 de setembre a l'1 de novembre, el seu treball Somnis de Walter Benjamin, comissariat per Nuara López.

L'extensa obra del pensador alemany inclou també, de forma dispersa, anotacions, descripcions i referències al seu món oníric. Imatges recurrents com la de la lluna, les onades, les dones, etc. han inspirat Gemma Romero Goday en la creació d'aquestes vint obres que formen el projecte Somnis. L'artista utilitza principalment la tècnica de l'aquarel·la tot i que en alguna obra la combina amb el collage.

Les ombres, els paisatges nocturns, algunes figures humanes i la, gairebé sempre, presència de la lluna configuren aquesta original interpretació artística d'una part poc coneguda del llegat del filòsof.

Aquest projecte es podria definir com la fusió de dues de les activitats més sublims de l'ésser humà: l'art i la filosofia. Vol ser itinerant i recórrer paisatges de la geografia vital del filòsof. Un camí que va començar el 2019 a la Facultat de Filosofia, Geografia i Història de la Universitat de Barcelona i que, ara segueix a Llançà, on la Gemma Romero té forts vincles artístics i professionals.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021