817x68-cat

Notícies

Visita comentada a «Josep Busoms i la seva llum» a l’Espai Cultura

Visita comentada a «Josep Busoms i la seva llum» a l’Espai Cultura
bonart sabadell - 04/05/18
L'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, carrer d'En Font 25,  ofereix per aquest proper diumenge dia 6 de maig, a les 11.30 h, la que serà la segona visita comentada dins el programa d’activitats complementàries a l’exposició Josep Busoms i la seva llum. Després d’una primera visita a càrrec del co-comissari Joan Rosell el passat 22 d’abril, la d’aquest diumenge anirà a càrrec dels serveis pedagògics de l’Espai Cultura i s’ofereix amb entrada gratuïta, com totes les activitats paral·leles a la mostra.

A més de la proposta de recorregut guiat per a aquest diumenge, la setmana vinent també hi haurà l’oportunitat de redescobrir i experimentar en família els processos de la fotografia analògica amb el taller de revelat que es realitzarà el matí de dissabte, dia 13. Aquesta altra cita de les activitats complementàries per al mes de maig requereix inscripció prèvia i les places es poden reservar per telèfon o per correu electrònic.

L’exposició Josep Busoms i la seva llum és una retrospectiva de l'obra fotogràfica en blanc i negre de l’autor sabadellenc. Sense haver-se dedicat de manera professional, Josep Busoms (1924-2016) ) fou un fotògraf prolífic i abastament guardonat, amb gran domini de la tècnica i el llenguatge visual, que destaca per l´ús de l’abstracció i un sentit de l'estètica que resulta avantguardista per a la seva època. Un autor compromès amb la seva ciutat, però poc conegut per part del públic actual.

El seu fons fotogràfic, que serà donat a l'Arxiu Històric de Sabadell, consta de més de 40.000 negatius, en color i en blanc i negre, de diferents gèneres. L'exhibició que té lloc a l'Espai Cultura és una selecció de 86 fotografies artístiques, realitzades entre els anys 60 i finals dels 80, passant per gèneres com el retrat, la fotografia abstracta, el paisatgisme i la fotografia de viatges, el reportatge i la fotografia esportiva. Les imatges exposades es complementen amb el comentari a càrrec dels comissaris, que és accessible en suport digital des dels dispositius mòbils dels visitants a través de codis QR. També hi trobem un darrer àmbit expositiu composat a partir d’objectes personals de Josep Busoms, per acostar el visitant a una mirada més personal sobre l’autor i el seu context.

A la imatge, fotografia de Josep Busoms (detall).
Nial nou-180x178180x180CAT

Et poden
Interessar
...