FCC-Segell-banner4
Subhasta filantròpica històrica a Christie\'s

Mercat de l'art

Subhasta filantròpica històrica a Christie's

bonart nova york - 04/05/18
Banner_DIM2022_180x180_01La-Galeria-201602-recurs
La Col·lecció de Peggy i David Rockefeller s'oferirà en subhasta a la seu de Christie's Nova York, al Rockefeller Center, els dies 8, 9 i 10 de maig i, de l'1 al 11 de maig de 2018, en diverses subhastes en línia. La venda d'aquesta col·lecció suposarà la subhasta filantròpica més important celebrada fins a la data i tots els beneficis seran donats íntegrament a dotze institucions culturals, mèdiques, mediambientals i acadèmiques. En total, s'espera que la col·lecció s'adjudiqui, en conjunt, per 500 milions de dòlars, aproximadament.

La celebració de les subhastes reflecteix el compromís de David i Peggy Rockefeller de dedicar la major part del seu patrimoni a la filantropia, finançant iniciatives culturals, educatives, mèdiques i mediambientals a què la família va prestar el seu suport durant dècades. Per tal d'assegurar la continuïtat de projectes d'investigació científica, educació superior, suport a les arts, desenvolupament econòmic sostenible i preservació natural, tots els beneficis procedents de la venda dels béns es destinaran a les següents institucions: American Farmland Trust, Americas Society / Council of the Americas, Council on Foreign Relations, David Rockefeller Fund, Harvard University, Maine Coast Heritage Trust, Mount Desert Land and Garden Preserve, Museum of Modern Art, Rockefeller Brothers Fund, Rockefeller University i The Stone Barns Restoration Corporation - Stone Barns Center for Food and Agriculture.

David Rockefeller Jr. ha comentat: "Gràcies a aquestes subhastes, les activitats filantròpiques dels nostres pares poden continuar més enllà de les seves vides, ja que els beneficis es destinaran a institucions que eren molt importants per a ells. Sempre van tenir la intenció de gaudir aquests bells objectes com conservadors més que com a amos, i de transmetre'ls de la manera que generés més beneficis per les seves estimades organitzacions filantròpiques. Crec que el meu pare hagués gaudit especialment de tot aquest procés, des de parlar amb els col·leccionistes sobre les peces fins a veure el preu que aconseguirien en el moment de la subhasta ".

La Col·lecció de Peggy i David Rockefeller consta d'aproximadament 1.550 lots en subhasta, incloent una de les majors i més importants col·leccions d'arts decoratives que s'hagin vist al mercat en dècades. Christie 's oferirà 900 lots en subhastes presencials a les seves instal·lacions del Rockefeller Center el 8, 9 i 10 de maig. Hi haurà una subhasta en línia addicional, que va obrir el període de licitacions l'1 de maig i inclourà altres 650 lots addicionals, organitzats en vuit categories de col·leccionisme (Serveis de taula; Ocells, insectes i animals; Japó; Porcellana: figures i vaixelles; A casa : ciutat; A casa: camp i joies), amb estimacions d'entre 100 i 10.000 dòlars. Gràcies a aquesta integració única de diferents canals de venda, Christie 's porta a un primer pla les arts decoratives tradicionals, utilitzant una sofisticada metodologia de màrqueting digital amb col·laboracions de convidats "experts en estil", importants creadors de tendències, decoradors i influencers en xarxes socials .

Marc Porter, President de Christie 's Amèrica, afegeix: "El fil conductor d'aquesta rica i variada col·lecció d'obres d'art i arts decoratives és l'amor de Peggy i David Rockefeller per la bellesa i el seu infal·lible gust per al disseny de qualitat i la manufactura excepcional. L'envergadura i varietat d'aquesta gran col·lecció ens han dut a incorporar noves metodologies en el nostre model de vendes tradicional i aprofitar la nostra excel·lent plataforma de vendes en línia. El resultat és una setmana dinàmica de subhastes presencials, que inclou dues "subhastes de nit", amb obres mestres d'artistes europeus, nord-americans i llatinoamericans i un espectacular desplegament d'arts decoratives que abasta diverses categories. La nostra subhasta online, organitzada al voltant dels temes i motius més afins a Peggy i David Rockefeller, fa que la Col·lecció cobri vida amb frescor i dinamisme i està dissenyada perquè col·leccionistes de tot el món puguin participar d'una forma senzilla i agradable en aquest singular esdeveniment filantròpic ".

A la imatge, Claude Monet, "Nymphéas en fleur", pintat cap a 1914-1917.

Et poden
Interessar
...

Banner_817x68_01