BannerFCC_Bonart

Notícies

La Fundació Han Nefkens i l'Escola Massana signen un conveni per la formació en art contemporani

La Fundació Han Nefkens i l\'Escola Massana signen un conveni per la formació en art contemporani
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Eude, generic
bonart - barcelona - 04/05/18
La Fundació Han Nefkens i l'Escola Massana han signat un conveni de col·laboració per a la celebració d'Apertus 02, un seminari-taller per acostar els estudiants a l'escena artística internacional i promoure l'intercanvi entre els professionals i els alumnes de les diferents escoles d'art de Barcelona. Aquest projecte biennal comú, actualment en la seva segona edició, aposta per posar a l'abast dels joves artistes catalans les eines necessàries per a desenvolupar la seva carrera de forma internacional.

Aquesta iniciativa de l'Escola Massana compta amb el mecenatge de la Fundació Han Nefkens, que proporcionarà una beca als alumnes seleccionats per cobrir totalment les despeses de participació en el seminari-taller, i també una borsa econòmica per producció.

El 4 de maig a les 13h ha tingut lloc la sessió informativa del seminari-taller a la Sala d'Actes de l'Escola Massana. A partir d'aquesta presentació oficial, s'iniciarà el procés de sol·licituds i selecció dels alumnes. Els 12 estudiants que finalment resultin triats participaran en el seminari que es realitzarà el 29 de juny i el taller entre els dies 30 de juny i 6 de juliol.

L'Apertus 02 està format per tres parts complementàries. En primer lloc, un seminari públic i gratuït orientat a la reflexió i debat, que comptarà amb la participació de professionals d'àmbits diferents per donar un enfoc multidisciplinari. Un cop finalitzat aquest, es realitzarà amb els alumnes seleccionats un taller titulat 'noitcelfeR' (Reflection) i dirigit per l'artista sudcoreana Sojung Jun. Finalment, l'acció conjunta entre el centre d'estudis d'art i la Fundació Han Nefkens es tancarà amb una exposició i una publicació que recollirà els resultats del projecte.

El seminari-taller 'noitcelfeR' (Reflection) és alhora un estudi que busca observar les històries reals que envolten les persones; així com els esdeveniments històrics, els objectes i les reaccions de les persones com a repercussió. Tot això a través d'un projecte d'experimentació que explorarà la reflexió —física, psicològica, sensorial i històrica— a través de la traducció i la interferència dels sentits (sentiments), els llenguatges, les històries de vida i els relats de la memòria.

De fet, l'artista visual Sojung Jun, originària de Busan i establerta a Seul (Corea del Sud), ha centrat els seus últims treballs en l'ús de la sinestèsia com a mètode creatiu per creuar formes, sentits i llenguatges. En la seva obra recorre el concepte del temps i l'experiència repetitiva de l'emoció en la nostra vida, generalment transformant en obres de teatre, performances i narratives les històries de les persones amb què es creua. L'any 2014 va rebre el Gran Premi en el 14è Premi d'Art de Songeun.

A la imatge, Escola Massana.

Et poden
Interessar
...