banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"Clots", de Roger Caparó al MAMT

bonart tarragona - 04/05/18
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Nial nou-180x178
“Clots”, de Roger Caparó es pot veure fins al 10 de juny del 2018 al Museu d’Art Modern de Tarragona-MAMT.

El Museu d’Art Modern de Tarragona exhibeix el treball Clots, de Roger Caparó (Riudoms, 1975), guanyador del 38è premi d’escultura de la Biennal d’Art 2017 de la Diputació de Tarragona amb l’obra Fotre el camp. Aquesta exposició individual ens permet tenir una visió àmplia del treball recent de Roger Caparó, que centra el seu projecte a explorar el territori del Camp de Tarragona, que ha estat el motiu transversal sobre el qual elabora les seves obres, on la terra apareix com a força motriu que empeny l’artista a preguntar-se sobre la identitat pròpia i col·lectiva del lloc.

“Cada dia són menys els pagesos joves que treballen la terra i més els trossos i masos que s’abandonen, se’n fan parcel·les o polígons, i empobreixen el camp. Fa molts anys que la tendència a l’abandó de la pagesia afecta el país i els boscos creixen… i cremen. Un panorama tan poc engrescador com evident. Quan diem que som d’un poble del Camp de Tarragona algú mai us ha sorprès dient “… ah, que bonic, no…?” Mai. Hem desfet tant el nostre entorn que n’hem destrossat la imatge, el nostre paisatge”, explica Roger Caparó.

Caparó empra diverses tècniques, des del dibuix fins a la fotografia, l’escultura, les instal·lacions o les accions. Els treballs ens permeten descobrir produccions que observen el Camp com a entorn d’evidents i fortes arrels agràries que l’autor enllaça també amb la mateixa idea de producció artística i cultural.

A la imatge, Patates de terra de Roger Caparó.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura