BannerFCC_Bonart

Notícies

El Fotomaig de Sitges celebra els 15 anys

El Fotomaig de Sitges celebra els 15 anys
La-Galeria-201602-recursImpremta Pages - banner-180x178
bonart - sitges - 05/05/18
Del 5 al 20 de maig el Fotomaig presentarà una dotzena d'exposicions de temàtiques diverses repartides en deu sales de la vila. Aquest any la quinzena edició del certamen ret un homenatge als pioners de la fotografia associativa sitgetana amb una exposició retrospectiva al Centre Cultural Miramar amb més de 80 imatges de 24 fotògrafs d'entitats desaparegudes.

Sitges es convertirà en un gran aparador per difondre l'art fotogràfic des d'aquest cap de setmana fins al 20 de maig. El Fotomaig 2018 compleix quinze anys i per celebrar-ho ret un gran homenatge als orígens de l'activitat fotogràfica a Sitges més enllà de programar exposicions i activitats habituals. Una altra novetat de la quinzena edició és la incorporació d'una nova sala expositiva: l'Arxiu Històric Municipal. La Secció Fotogràfica del Grup d'Estudis Sitgetans, organitzadora de l'esdeveniment, ha programat durant quinze dies amb mostres repartides per 10 espais expositius diferents amb instantànies de fotògrafs de Sitges i també d'altres punts del territori català, audiovisuals i el treball del fotògraf i empresari català Toni Riera (Barcelona, el 1950), amb una obra molt lligada a Eivissa i a la discoteca Pachà.

La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, destaca que "enguany el Fotomaig fa 15 anys i ho celebra doblement amb una exposició i amb l'edició d'un llibre d'homenatge als pioners de la fotografia associativa a Sitges. Des de la Regidoria estem molts satisfets per haver participat en aquesta iniciativa i contribuir a retre un homenatge a totes aquelles persones que amb la seva afició i el seu art ens han deixat per a la vila un important testimoni i llegat històric sobre el dia a dia sitgetà. I com cada any agrair a la secció fotogràfica del Grup d'Estudis Sitgetans que un maig més ompli Sitges d'aquesta explosió artística que entusiastes i entitats promouen a la nostra vila".

La inauguració del Fotomaig 2018 serà el 5 de maig a dos quarts de vuit de la tarda a l'Espai Cultural Pere Stämpfli. Durant l'acte es realitzarà també el lliurament dels premis als guanyadors dels concursos VIII Ral·li i fotogràfic Sitges 2018 i dels premis "L'esport nàutic al mar i sense moto". Tot seguit es faran visites a la resta d'exposicions que formen part del certamen. Demà, dissabte, tindrà lloc la inauguració de la mostra instal·lada al vestíbul de l'Hospital Sant Joan Baptista i també s'entregaran al Casino Prado Suburense els premis als guardonats del concurs infantil de temàtica lliure i a la Societat Recreativa El Retiro es lliuraran els premis al concurs fotogràfic de Fotografia de viatges.

El fotògraf convidat d'aquest any a la Capella de la Fundació Ave Maria és Toni Riera i oferirà una xerrada col·loqui sobre la seva obra el 12 de maig a les set de la tarda. Toni Riera ha fet publicitat, moda i reportatges per mig món, però és considerat un fotògraf emblemàtic d'Eivissa. Les famoses cireres de la discoteca Pachà són un símbol a l'obra d'aquest fotògraf, que les inclou en moltes de les seves preses, fent-les icones de l'illa.

També el 12 de maig a les set de la tarda el Cinema Prado projectarà el film 'Hacia la luz' de Naomi Kawase a les 20.30 hores. La sessió serà el 17 de maig a les sis de la tarda i s'exhibirà a les sis de la tarda en versió original subtitulada al castellà.

La programació del Fotomaig es completarà amb una sèrie d'activitats complementàries com projeccions de fotografies i treballs audiovisuals d'autors i socis del Grup d'Estudis Sitgetans. El festival fotogràfic finalitzarà el 20 de maig.

La Secció fotogràfica del Grup d'Estudis Sitgetans (GES) organitza el Fotomaig amb el suport de l'Ajuntament de Sitges.

Et poden
Interessar
...