banner-elscatala-817x88px
L\'experiència migrant, protagonista de la nova edició de MURAL/LOCAL

Notícies

L'experiència migrant, protagonista de la nova edició de MURAL/LOCAL

bonart barcelona - 14/09/20
Impremta Pages - banner-180x178La-Galeria-201602-recurs
Què deixem enrere per sempre? Quins obstacles haurem de superar, i potser també quins regals inesperats rebrem, mentre avancem en el camí? Com serà el lloc l'arribada? Hi arribarem?

'20 METROS' pot ser una distància molt curta o molt llarga segons quins dos punts separi. Per a moltes persones migrants recórrer uns pocs metres pot suposar un trànsit vital definitiu. Jugant amb les dimensions del mur sobre el què ha intervingut (que mesura 20 metres de llarg i 4 d'altura), Teo Vázquez ha titulat així una obra fotogràfica que reflexiona sobre les migracions.

A través d'una seqüència de moviments, Vázquez captura diferents instantànies que reflecteixen un mosaic d'expressions i sensacions úniques: les d'en Mourad, un marroquí de 19 anys. Una figura que representa simbòlicament tots els qui han realitzat un viatge migratori arriscant la seva vida. El conjunt esdevé una escena carregada de significats, oberts a la mirada de l'espectador, que observa aquest conjunt impactant que recorda els frisos que lloaven les proeses dels guerrers i herois de l'Antiguitat clàssica.

Aquesta obra és la protagonista de la quarta edició de MURAL/LOCAL, acció artística que cada any renova el mur ubicat al pati interior de la Cooperativa d’Habitatges Bac de Roda (Avinguda Diagonal 105), que es podrà veure, em jornada de portes obertes, els dies 19 i 20 de setembre.

L’artista Teo Vázquez ha ideat '20 METROS' com a culminació d'un procés en què han participat diverses entitats i veïnes del Poblenou. A partir de més d'una trentena d'entrevistes a persones que han compartit la seva pròpia experiència migratòria, Vázquez ha condensat aquestes vivències en un trànsit icònic.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-