FCC-Segell-banner4
Malevich inspira a José Manuel Ballester a la Ivorypress

Exposicions

Malevich inspira a José Manuel Ballester a la Ivorypress

bonart madrid - 18/05/18
BanerJaumeRiba05Impremta Pages - banner-180x178
Ivorypress, carrer Comandant Zorita 46-48 de Madrid, presenta del 24 de maig al 21 de juliol 2018 la segona exposició individual de l'artista José Manuel Ballester, titulada Variacions a partir d'Malevich.

Ballester ha desenvolupat una sèrie de variacions a partir de les Composicions suprematistes de l'artista, proposant un viatge interior a partir dels onze elements geomètrics i no representatius que configuren l'obra original en una mena de variacions compositives que al principi podrien haver estat opcions realitzades pel mateix Malevich.

Mitjançant un joc de relacions entre les figures integrants de la composició, podem observar amb claredat els diferents camps d'atracció o repulsió que es poden produir en relació a la posició espacial que ocupin ia la seva interrelació entre si, revelant un joc de magnetismes propi de les virtuts formals, cromàtiques, espacials i tonals.

A partir de la melodia plantejada per Malevich en la seva composició i mitjançant aquest exercici de variacions sobre el tema de partida, Ballester posa de manifest el ric potencial que hi ha amagat, tant en aquesta obra com en tota la seva trajectòria, convidant l'espectador a que consideri aquest potencial que pot ser aplicable a qualsevol obra d'art.

José Manuel Ballester (Madrid, 1960) és pintor i fotògraf, llicenciat en Belles Arts el 1984 per la Universitat Complutense de Madrid i Premi Nacional de Fotografia 2010. Va començar la seva carrera artística a la pintura amb especial interès per la tècnica de les escoles italiana i flamenca dels segles XV i XVIII. A partir de 1990 va començar a conjugar pintura i fotografia.

Ballester ha exposat la seva obra en nombrosos museus nacionals i internacionals. Entre les seves mostres més destacades es troben Habitació 523 (Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, Madrid, 2005), Fervor de metròpolis (Pinacoteca de l'Estat de Són Paulo, 2010) i L'abstracció en la realitat (Sala Alcalá 31, Madrid i DA2 de Salamanca, 2012). Ha participat també en exposicions col·lectives a les fires ARCO, Art Chicago, Art Forum Alemanya, Paris Photo i Art Miami, entre d'altres.

Les seves obres formen part dels fons del MNCARS, Madrid; Museu Marugame d'Art Contemporani Català, Marugame (Japó); IVAM, València; Museu d'Art de Miami; Central Academy of Fine Arts, Pequín; 21st Century Museum, Kanazawa; Cisneros Fontanals Art Foundation, Miami; Fundación Telefónica, Madrid; Museu Guggenheim, Bilbao i la Fundació Coca-Cola, entre altres col·leccions.

A la imatge, José Manuel Ballester, "Variacions a partir d'Malevich", 2018 © José Manuel Ballester

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021