banner-elscatala-817x88px
L’osonenca Anna Dot finalitza la seva residència a la ciutat danesa de Søro

Notícies

L’osonenca Anna Dot finalitza la seva residència a la ciutat danesa de Søro

bonart vic - 24/05/18
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW180x180
L’artista osonenca Anna Dot ha acabat la seva residència artística a la ciutat danesa de Søro en el marc de la iniciativa europea ‘Comunitats Invisibles’, que forma part del projecte Participatory Art for Invisible Communities (PAIC), que vol donar veu a les comunitats aïllades i en reivindica la seva identitat. Dot ha realitzat la seva residència amb l’artista de Copenhaguen Jette Ellgaard entre els dies 7 i 19 de maig de 2018.

La presència d’Anna Dot en aquesta activitat s’emmarca en la participació d’ACVic Centre d'Arts Contemporànies en el projecte europeu 'Comunitats Invisibles', una iniciativa cofinançada pel programa Europa Creativa de la Unió Europea i que entre 2016 i 2018 porta a terme residències artístiques, tallers, taules rodones i altres dinàmiques a quatre ciutats europees: Søro (Dinarmarca), Osek (Eslovènia), Vis (Croàcia) i Vic.

Anna Dot assegura que l’objectiu de l’estada s’ha centrat a "utilitzar les pràctiques artístiques per conèixer millor la realitat de dos grups de persones anònimes i invisibles per a la societat i mostrar les seves activitats als museus perquè guanyin visibilitat”. El primer grup, anomenat Afrika Strik, està format per dones jubilades que elaboren productes de ganxet que comercialitzen amb finalitats benèfiques a països d’Àfrica i Europa de l’Est. Amb elles s'ha decidit plasmar el seu projecte en una exposició en viu al Søro Kunstmuseum compartint una de les trobades en què fan ganxet mentre prenen cafè i pastissos amb el públic visitant.

A la imatge, Anna Dot amb un grup de dones daneses que elaboren productes de ganxet amb finalitats benèfiques en el marc del projecte europeu 'Comunitats Invisibles'. Foto: A. Dot/ACVic.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68