BannerFCC_Bonart
Jacques Léonard presenta \

Exposicions

Jacques Léonard presenta "Évades. 29 dècembre 1943" al Mume

bonart la jonquera - 30/05/18
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2Nial nou-180x178
Fins a l'1 de juliol es pot visitar l'exposició de Jacques Léonard (París, 1909 - L'Escala, 1994) titulada "Évades. 29 de décembre 1.943" al Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera.La mostra consisteix en el treball documental que Léonard va realitzar el desembre del 1943 amb l'objectiu de narrar el pas de milers de joves francesos per Espanya, ja que tractaven de fugir del feixisme i incorporar-se a les files en el Nord d'Àfrica. Aquest és un dels pocs testimonis gràfics que existeixen actualment d'aquest moment històric. Concretament es tracta d'un conjunt de fotografies d'un comboi de refugiats, la majoria francesos, que van arribar des de diferents punts de la geografia espanyola per embarcar a Màlaga en direcció a Àfrica i a la llibertat, el 29 de desembre del 1943.
Jacques Léonard, es va incorporar tard al món de la fotografia però tenia molta experiència professional, que estava relacionada amb el món de la imatge. També es va iniciar en el món del cinema treballant a l'àrea de producció i col·laborant amb diversos directors.
Léonard ha deixat un llegat que es compon en 18.000 negatius dipositats pels seus fills a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Tracten diverses temàtiques i cal destacar els dedicats a documentar la cultura gitana.

Et poden
Interessar
...