FCC-Segell-banner4
Els dibuixos i pintures de formes orgàniques  de Julia Huete, a la Galeria Nordés

Exposicions

Els dibuixos i pintures de formes orgàniques de Julia Huete, a la Galeria Nordés

bonart santiago de compostel·la - 30/05/18
La-Galeria-201602-recursBONART-180x180-Cervells
La Galeria Nordés, carrer Algalia de Abaixo 39 de Santiago de Compostel·la, presenta del 31 de maig al 31 de juliol la mostraindividual Sobre l'ocell i la xarxa, de Julia Huete.

Com explica l'artista, "habitualment treball l'abstracció en el camp de la pintura i el dibuix utilitzant diverses tècniques des del collage fins al brodat, tècniques de què em serveixo per incrementar el caràcter expressiu de les peces. La meva feina es defineix per composicions senzilles en què qüestions com la relació d'equilibris entre pesos compositius, la lírica formal i la poètica dels materials són mig i centre del missatge.

Prenent com a referència estètica l'ocell, el títol de l'exposició eludeix a la relació fons-figura. L'ocell es refereix a les formes orgàniques i dinàmiques que acostumo a treballar i que, desenvolupades en un procés entre l'ordre i l'atzar, contrasten amb quadrícules i teixits que amarren les formes i les contenen. D'aquí la xarxa. Aquest títol procedeix d'un conjunt d'assajos de José Ángel Valente on reflexiona sobre el llenguatge poètic i els seus límits usant com a símil l'ocell per descriure l'essencialitat de la paraula en l'experiència mística.

Aquesta idea d'essencialitat està present en la reducció formal i en l'ocupació que faig de les unitats senzilles, netes i lleugeres. Així, mitjançant diferents tipus de factura i acabat, diversos materials i tècniques entren en joc per fer un assaig poètic on nocions com temps, espai, moviment i puresa formal són protagonistes ".

A la imatge, obra de Julia Huete (detall).

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura