banner-elscatala-817x88px
La fira d\'escultura Sculto, éxit de convocatòria

Certàmens

La fira d'escultura Sculto, éxit de convocatòria

bonart logronyo - 04/06/18
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner_Viladot_Bonart_360x356
La Fira Nacional d'Art Contemporània Sculto repeteix nota. Els galeristes participants l'han puntuat per segon any consecutiu amb 9 sobre 10 punts. La segona edició de Sculto, l'única fira especialitzada en escultura contemporània que existeix a Europa, va ser inaugurada dimecres passat a la Plaça de Proveïments-Mercat de Sant Blai de Logronyo i serà clausurada aquesta tarda.

La fira ha comptat amb la participació de catorze galeries, uns quaranta artistes i més de dues-centes obres. Es tracta de la segona edició d'un projecte iniciat fa anys pel galerista Enrique Martínez Glera, l'escultora Beatriz Carbonell Ferrer i el periodista Josepmaria Esteban Ibáñez i que, segons l'opinió dels propis galeristes, avança cap a la seva consolidació.

En aquesta línia, cal destacar que onze dels catorze galeristes participants han afirmat que Sculto avança cap a la seva consolidació. De fet tretze dels catorze galeristes han confirmat que participarien en una nova edició de Sculto si fossin seleccionats i onze han afirmat que recomanarien participar a altres galeries.

El nombre d'assistents a la fira i a totes les activitats paral·leles integrades en els programes ScultodeDia, ScultodeNit, Scultoeduca i Scultomuseu ha arribat a les 5.000 persones.

Els galeristes també han destacat la ubicació de la fira a la Plaça de Proveïments-Mercat Sant Blai de Logronyo amb 8,7 punts sobre 10 i el disseny dels espais expositius amb 8,6 punts. A més han valorat de forma molt positiva les activitats paral·leles de Sculto i, en particular, el programa de maridatge d'art i Rioja denominat ScultodeNit amb 8,9 punts.

La fira Sculto és una cita artística que avança cap a la seva consolidació com una `fira joia 'en què s'exposa el millor i més actual de l'escultura contemporània a Espanya. Aquesta segona edició, a més de la pròpia fira, ha comptat amb tres exposicions allotjades en tres espais diferents de la ciutat. Una d'elles, l'exposició del fotògraf Fernando Maquieira, que està allotjada al primer pis de la Plaça de Abamstos-Mercat de Sant Blai, va ser inaugurada amb La fira Sculto i serà clausurada aquesta tarda.

Les altres dues romandran obertes al públic fins al dia 22 de juliol. Es tracta de l'exposició dels fons del Centre-Museu Basc d'Art Contemporani ARTIUM localitzada a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament de Logronyo (avinguda de la Pau, 11) i l'exposició dels fons de la Col·lecció d'Art DKV Salut a la sala d'Exposicions de l'antiga capella de la Beneficència (carrer Marquès de Murrieta, 76).

La fira ha inclòs un programa addicional d'activitats culturals estructurat en tres parts: ScultodeDia, ScultodeNit i Scultoeduca. ScultodeDia completa l'exposició i venda d'obres de la fira amb un programa divulgatiu compost per tres conferències que s'han desenvolupat en el propi espai expositiu i que han incidit en el col·leccionisme d'escultura contemporània, el concepte d'escultura des de la perspectiva de l'artista i la relació entre art i educació.

La fira ScultodeNit proposa als assistents un maridatge d'escultura, gastronomia i vi a través de visites i tasts a diferents cellers de la DOQ Rioja. En aquesta edició s'han visitat les Bodegues Casa La Rad d'Ausejo, que van acollir dimecres la festa d'inauguració de la fira; el Museu Vivanco a Briones; el Celler Hereus de Marquès de Riscal a Elciego i Cellers Murillo Viteri a Cenicero.

Scultoeduca, dirigit a estudiants, famílies i grups de diferents edats, inclou visites acompanyades a totes les exposicions que formen part de La fira Sculto 2018: fira d'escultura, exposició de Fernando Maquieira, exposició dels fons del Museu ARTIUM i exposició de la Col·lecció DKV.

A la imatge, Fira Nacional d'Art Contemporània Sculto 2018.

Et poden
Interessar
...

817x68