Emociona't_Banner_817x68_2

Exposicions

Sensibilització sobre el canvi climàtic a l’Espai Català Transfronterer

bonart Girona - 04/06/18
Sensibilització sobre el canvi climàtic a l’Espai Català Transfronterer
300x250-Gaudí-Gene180x180-1
Exposició per a la sensibilització sobre l’adaptació al canvi climàtic a l’Espai Català Transfronterer. La Diputació de Girona ofereix una exposició temàtica itinerant que, mitjançant plafons, explica l’adaptació al canvi climàtic. La Diputació de Girona us convida a visitar l’exposició «Adaptació al canvi climàtic», que s’emmarca en el projecte ECTAdapt, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, a la sala d’exposicions de la Biblioteca Carles Rahola, de Girona. Aquesta mostra es podrà visitar fins al 22 de juny de 2018.

Com una de les activitats de sensibilització del projecte «ECTAdapt: contribuir a l’adaptació de l’Espai Català Transfronterer als efectes esperats del canvi climàtic» de  la Diputació de Girona, s’ha preparat aquesta exposició itinerant, que està a disposició dels ajuntaments i entitats de les comarques de Girona i del Departament dels Pirineus Orientals (Catalunya del Nord).

L’exposició ha estat elaborada per la Fundació Emys i consta de dotze plafons de cartró de 2 metres d’alt per 0,80 metres d’ample. Cadascun d’aquests suports presenta un text i unes imatges que ressalten els aspectes més importants i de més actualitat relacionats amb el canvi climàtic i, especialment, proposa models de conducta per dur a terme amb l’objectiu que la ciutadania pugui adaptar-se millor als efectes previstos del canvi climàtic. Els textos, escrits en una cara en català i en l’altra cara en francès, expliquen els conceptes bàsics del canvi climàtic i presenten un detall d’actuacions concretes que es porten a terme a l’Espai Català Transfronterer.

En concret, el primer plafó situa l’exposició; el segon explica les diferències entre temps i clima; el tercer, les afectacions del canvi climàtic a escala universal; el quart, les causes; el cinquè, les evidències i els problemes que genera; el sisè, les previsions de temperatura, precipitacions, neu i disponibilitat d’aigua de les properes dècades; el setè, els impactes i les conseqüències a l’Espai Català Transfronterer; el vuitè, com ens podem preparar per afrontar-lo; el novè, què fan les administracions al respecte; el desè, què hi pot fer la ciutadania; l’onzè explica el projecte «ECTAdapt», i el dotzè fa un recordatori de les activitats que els visitants de la mostra poden realitzar a partir de la informació que conté cada plafó.

En aquest sentit, l’exposició inclou un dossier d’accions dissenyades per implicar més les persones que la visiten i facilitar la comprensió dels conceptes que s’hi utilitzen  i, a la vegada, aconseguir que reflexionin sobre cadascun dels missatges que s’expliquen.

La mostra s’ha preparat com una de les actuacions de sensibilització del projecte «ECTAdapt: contribuir a l’adaptació de l’Espai Català Transfronterer als efectes esperats del canvi climàtic», i es té previst que recorri tant les comarques gironines com la Catalunya del Nord a través del Departament dels Pirineus Orientals.

A la imatge, vista de la sala d'exposicions.

Et poden
Interessar
...

300x600-Gaudí - Gene