FCC-Segell-banner4
Dia Internacional de les Persones Refugiades 2018

Notícies

Dia Internacional de les Persones Refugiades 2018

bonart la jonquera - 05/06/18
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2Nial nou-180x178
El MUME i l’Ajuntament de la Jonquera, amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades, 2018 organitzen el dia 15 de juny a les 19 h. a Can Laporta la projecció del documental “El Periple” (La vella llum d’Europa),  de Mario Pons Múria, amb presència de l’autor, que interpretarà en directe alguns temes de la banda sonora del documental. Després del passi del documental, hi haurà un debat amb la participació de Karim Sabni, en representació de la plataforma Girona Acull; Marta Bordas Alfaro, tècnica social en el projecte primera acollida de refugiats de La Jonquera, Creu Roja; Cèlia Fita Salellas, tècnica social i coordinadora local (la Jonquera) projecte acollida integral de persones immigrades, Creu Roja i Miquel Ruiz, fotoperiodista i expresident de Fotògrafs per la Pau.

“El Periple” (la vella llum d’Europa) és una obra documental de Mario Pons que reflexiona sobre la “decadència” dels estats de la Unió Europea a través de la crisi dels refugiats, però establint “paral·lelismes socials i històrics” amb l’exili republicà de 1939, la dictadura franquista i l’actual situació de “bloqueig interior de l’individu davant l’escalada bel·licista internacional”, explica el propi autor.

Miquel, un alt executiu veterà, és acomiadat de la multinacional on treballa, necessita canviar de vida. La família d’Alfred és obligada a abandonar casa seva, el far més alt del món és incendiat durant la Guerra civil espanyola, comença el camí de l’exili. Ammar, cap de vendes d’una factoria automobilística de Damasc, és el líder del camp de refugiats de Filippiada, Grècia.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner