FCC-Segell-banner4
Mor el galerista Joan Gaspar

Notícies

Mor el galerista Joan Gaspar

bonart barcelona - 16/10/20
Impremta Pages - banner-180x178Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
Ha mort a Barcelona el galerista Joan Gaspar. Des de l'associació Art Barcelona "volem expressar el nostre més sentit condol per la mort del Joan Gaspar (1940 – 2020), fundador de la galeria Joan Gaspar i membre de la nostra associació".
Joan Gaspar procedeix d'una saga de galeristes que van crear escola i que van ser companys de viatge dels millors artistes de la seva època.
Entre 1972 i 1991, formà part de l'equip de direcció de la Sala Gaspar, galeria històrica fundada el 1909. El 1992 Joan Gaspar i Núria Ridameya obren la seva pròpia sala d'exhibició en l'espai on el 1974 s'havia instal·lat la seu barcelonesa de la galería Theo, a la plaça de Letamendi. I va obrir amb una exposició d'obra gràfica de Picasso. A partir de l'obertura d'aquesta sala, Joan Gaspar va promoure artistes de les avantguardes històriques com Braque, Joan Miró, Antoni Clavé, Alexander Calder, Josep de Togores, Apel.les Fenosa, Antoni Tàpies i Eduardo Chillida. Però també artistes contemporanis com Enrique Brinkmann, Etienne Krähenbühl, Jean-Baptiste Huynh, Jordi Isern, Concha Sampol e Igor Mitoraj. Onze anys més tard, el 2003, Joan Gaspar inaugura una nova sala a Madrid, que va tancar el 2015. Des del començament la galeria col·labora amb institucions i museus en l'organització d'exposicions nacionals i internacionals en el MNCARS, en el MNAC, en el Centro Cultural Conde Duque o en el Museu Picasso de Barcelona.
Recentment Joan Gaspar va traslladar la galeria a l'icònic carrer de Consell de Cent, just davant on va néixer la històrica i primera galeria que van fundar el 1909 el seu avi Joan Gaspar i Xalabarder, com a botiga per a emmarcar obres.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura