MG_Bonart-1280x150p

Exposicions

Lluís Ivern presenta "A recer" a La Cerverina d'Art

Lluís Ivern presenta \
bonart cervera - 27/06/18
La Cerverina d'Art del carrer Major, 105 de Cervera presenta del 30 de juny al 22 de juliol A recer: Gravats, pintures i paper de Lluís Ivern. La mostra s'inaugura el dia 30 de juny a les 19 h.

Lluís Ivern ha escrit sobre l'exposició que "des dels orígens de la Humanitat, existeix una connexió intemporal que neix amb la primigènia necessitat de posar-se a recer, a cobert de les inclemències i malvestats de la natura. Els humans van construir els seus habitacles adaptant-se al territori que els hi era immediat, donant lloc, així, a les diferents singularitats de l'arquitectura popular, construccions que sempre m'han transmès un estrany captivament. Aquesta exposició recupera alguns gravats, pintures i papers de diferents sèries (Vernacla, Escritectures, Arquigraes, Vestigi...) que, en el seu moment, vaig realitzar sota la inuència d'aquestes inquietuds. La inexplicable sensació que desprenen fang, palla o pedres que han acollit vides
i treballs, avui se'm torna a fer present en pensar en tots aquells que es veuen forçats a estar lluny del seu entorn més estimat, de tot allò que els hi era proper. En algun lloc vaig llegir un proverbi basc que deia "lluny de casa, lluny de la felicitat".

Nascut a Barcelona l’any 1962, Lluís Ivern és un estudiós del gravat, l’empremta de l’art popular i les manifestacions gràques dels primers habitants del continent europeu. Ha redactat i documentat la "Guia del gravat a Catalunya", un estudi informatiu i crític sobre l’estat del gravat a Catalunya i és creador del taller de gravat Catalonia Prints, que amplia les funcions del gravador a nous projectes d’edició i producció artística. Col·labora regularment amb la Fundació Tharrats d’Art Gràc organitzant o comissariant nombroses exposicions, així com les activitats del Centenari Tharrats, que commemora el centenari del naixement de Joan Josep Tharrats (2018 - 2019). Ha exposat tant a Catalunya, com a Espanya, Grècia o la Xina, entre d’altres països.
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Eude, generic

Et poden
Interessar
...