FCC-Segell-banner4
\

Notícies

"Tharrats, Cosmos i Art Gràfic" a la Fundació Tharrats d'Art Gràfic

bonart pineda de mar - 27/06/18
banner-elscatala-180x180pxBaner_HaPicasso_Bonart_360x356
L'exposició "Tharrats, Cosmos i Art Gràfic" es pot veure a la Fundació Tharrats d'Art Gràfic del 23 de juny al 7 d'octubre. En el decurs de la inauguració es va presentar l'escultura "Asteroide Penedès" de l'artista Agustí Penadès. La mostra de Tharrats, inclosa en la programació del Centenari Tharrats està comissariada per Lluís Ivern que ha comptat amb la col·laboració d'Arnau Puig, filòsof i crític d'art.

"Tharrats, Cosmos i Art Gràfic" és la segona de les tres exposicions plantejades dins dels actes del Centenari Tharrats en commemoració dels cent anys del naixement de l'artista. La primera exposició "Les Arts del Llibre amb Tharrats i Dau al Set" es va realitzar del 28 d'abril al 10 de maig de 2018 i va ser comissariada per l'Anna Comellas amb la col·laboració de la Maria Lucas. "Univers Tharrats" serà l'exposició central, la qual, conclourà amb els actes del Centenari i proporcionant una visió renovada de l'artista més enllà del Tharrats conegut. "Univers Tharrats", comissariada per en Ricard Mas es presentarà el del 24 de novembre de 2018 i estarà disponible fins al 3 de març de 2019.

El dia 23 de juny, a les 12 h, amb motiu de la presentació "Tharrats, Cosmos i Art gràfic", es va descobrir l'escultura "Asteroide Penadès" amb presència de l'autor, el pintor i escultor Agustí Penadès. Aquesta escultura de ferro de 250 cm de diàmetre ret homenatge a la figura de Tharrats. La peça s'ubica en un indret de la Plaça Catalunya de Pineda, on està situada la seu de la Fundació que porta el seu nom.

"Tharrats, Cosmos i Art gràfic"
​"Tharrats, Cosmos i Art Gràfic" es pot veure a la Fundació Tharrats d'Art Gràfic del 23 de juny al 7 d'octubre i partirà d'una selecció dels propis fons d'obra gràfica de la Fundació Tharrats de Pineda de Mar, on es mostrarà l'interès que Tharrats va manifestar per tot allò que envoltava l'observació de l'univers i dels seus misteris: els astres, la ciència, l'astronàutica, etc. A part de les estampes soltes de temàtica sideral, a l'exposició s'hi mostraran algunes de les sèries significatives que van conformar aquest interès: "Homes i estrelles", "Gènesi" i "Zodíac". L'exposició inclou, també, una secció amb una clara voluntat didàctica que mostra obres gràfiques i es fa un breu repàs de les diferents tècniques d'allò que comunament s'entén com a art gràfic. Aquest apartat ofereix l'oportunitat de conèixer, en el context de la mostra, els diferents procediments emprats en l'edició d'obra gràfica original.

"Tharrats, Cosmos i Art Gràfic" es complementa amb unes visites guiades on també s'explicaran les principals característiques de cada procediment a partir de l'obra i l'artista exposat. Alhora s'oferirà també la possibilitat d'experimentar algun dels procediments mostrats, amb la programació d'un taller pràctic relacionat amb algunes de les estampes presentades. També es realitzarà una conferència a càrrec de l'astrònom Armand Oliva sobre El llegat del telescopi Hubble.

A les imatges, una vista de l'exposició, Agustí Penadès davant de l'escultura inaugurada i un moment de l'acte inaugural de l'exposició: Santiago Macip (regidor de cultura), Lluís Ivern (comissari), Xavier Amor (alcalde), Rosa Tharrats (neta de J.J.Tharrats), Agustí Penadès (pintor i escultor) i Teresa Martí (cunyada de Joan Tharrats).

Et poden
Interessar
...

PERICO_PASTOR_Expo-maig