Expo Josep Coll 2022 baner
Galeria Silvestre participa a la nova edició de la Fira Art Santander

Certàmens

Galeria Silvestre participa a la nova edició de la Fira Art Santander

bonart madrid - 04/07/18
La-Galeria-201602-recursthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El 14 de juliol de 2018 s'inaugura la 27a edició de la Fira d'Art Contemporani Art Santander, al Palau d'Exposicions i Congressos del carrer Real Racing Club 3, on Galeria Silvestre participarà presentant un soloproject al voltant de Tercer Paisatge, el nou projecte de Catarina Botelho.

La fotògrafa Catarina Botelho (Lisboa, 1981) es llicencia a la Facultat de Belles Arts de Lisboa (2007), dins de l'especialitat de pintura. El 2005, prossegueix la seva formació a l'Escola d'Arts Visuals Maumaus; completant el 2007 a través de sengles cursos de fotografia a AR.CO Lisboa i en el Gulbenkian Creativity and Creation Programme de la Fundació Gulbenkian. Actualment està cursant el Programa d'Estudis Independents al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

En el seu nou projecte, Catarina Botelho reflexiona visualment sobre el concepte desenvolupat pel botànic Gilles Clément qui, en la seva obra "Manifest del Tercer Paisatge" (2004), planteja l'existència del "Tercer Paisatge", que està configurat per una gran quantitat de espais indecisos, desproveïts de funció, d'espais residuals.

A través d'aquest projecte, Catarina Botelho recorre el Barri de Poble Nou de Barcelona, ​​visibilitzant la presència d'aquests espais residuals: racons, murs, llocs que progressivament s'han anat transformant en Tercer Paisatge: "El que m'atrau d'aquests espais probablement respongui a una necessitat meva, que és la de sortir-me dels temps productius i d'una ciutat excessivament planificada. Sortir de l'acció, de l'acció-producció. D'una banda, hi ha aquí un sortir del centre, sortir del soroll de les botigues i de la seva soroll també visual. De l'altra, amb el caminar intent trobar-me amb aquest silenci i altres formes d'estar. (...)

En aquests espais veig una potencialitat, una possibilitat d'invenció. D'aquí podria emergir alguna cosa altre. Però és cert que probablement la ciutat els va a prendre i a absorbir, trobant-se el destí d'aquests espais més en els models vigents de la producció que en les alternatives potencials. "

En resum, el projecte Tercer Paisatge és, segons Catarina Botelho, "una mirada sobre la meva nova ciutat, en un moment en què la violència immobiliària i la precarietat laboral, defineixen i afecten radicalment als espais urbans i les vides dels que els habiten" .

A la imatge, "Tercer Paisatge # 10 (1/3)" , de Catarina Botelho.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1