0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

L’Edifici Miramar presenta una retrospectiva de Pierre Tchetverikoff

L’Edifici Miramar presenta una retrospectiva de Pierre Tchetverikoff
bonart sitges - 04/07/18
L'edifici Miramar inaugura el 6 de juliol a les 20 h. una exposició retrospectiva de Pierre Tchetverikoff que es podrà visitar fins al 12 d'agost.

Inspirat per Cézanne, Braque, Picasso o Malevitch i més tard, per tot el moviment nascut de la Bauhaus, té com a pintor de referència a Mondrian. La seva pintura neix de la incorporació dels problemes de l'espai i de la llum a les possibilitats de l'art no figuratiu, eliminant formes rotundes i declinant a la geometria, en un joc constant entre el real i l'irreal, entre el pintat i no pintat. Tchetverikoff explica que va seguir la seva pròpia intuïció i que “aquests artistes van ser la prova que el què feia tenia sentit, una trajectòria lògica. Que vagi més lluny, que em centri en el pur geometrisme, em sembla normal. Espero aportar alguna cosa a la pintura i afegir una empremta personal".

Ha exposat en nombroses ocasions, rebent elogis i premis a la seva obra, a França, Espanya, Anglaterra, Bèlgica, Estats Units o el Japó i en especial, a la seva ciutat d'acollida, Sitges, on avui té lloc la primera exposició pòstuma de l'artista.

Es tracta d’una acció solidaria, ja que la parella de l’artista, Alain Peron, ha fet donació de tota l’obra en exposició, un total de 92 obres entre quadres, escultures i fotografies, al Fons d’Art de la Fundació Ave Maria.

300x300inclassificables

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90