BannerFCC_Bonart
El treball més recent del fotògraf Chema Madoz, a la Galeria Elvira González

Exposicions

El treball més recent del fotògraf Chema Madoz, a la Galeria Elvira González

bonart madrid - 17/07/18
Baner_SantiMoix_Bonart_180x180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
La Galeria Elvira González, carrer Germans Álvarez Quintero 1 de Madrid, presenta a partir del 13 de setembre la segona exposició individual de Chema Madoz a la galeria amb el seu treball més recent.

L'exposició presentarà al voltant d'una trentena de fotografies en blanc i negre on veurem un cop més com la descontextualització de la imatge de l'objecte fotografiat dota a aquest d'un nou significat que només adquireix sentit davant els ulls de cada espectador.

La carrera de Chema Madoz (Madrid, 1958) comença el 1990, després de passar pel Centre d'Ensenyament de la Imatge. La Reial Societat Fotogràfica de Madrid exposa la primera mostra individual de l'autor en l'any 1985 i el 1988 la Sala Minerva del Cercle de Belles Arts de Madrid inaugura la seva programació de fotografia amb una exposició de les seves obres.

A partir dels anys 90 comença a desenvolupar el concepte de la imatge de l'objecte i els seus diferents significats visuals, tema constant en la seva fotografia fins a la data. "Per Madoz sabem de quantes vides diferents li haguessin pogut esperar a un fòsfor o a una escala si el seu destí no hagués estat el de servir finalment a la nostra necessitat de foc o de vèncer la gravetat", descriu el filòsof i historiador de l'art Luis Arenas. "Tots aquests mons de Madoz són mons improbables, certament, però no impossibles: aquí estan davant nostre per demostrar-nos la seva realitat".

A partir de llavors rep alguns reconeixements com el Premi Kodak el 1990 i la Borsa de Creació Artística de la Fundació Cultural Banesto el 1993. L'editorial Art-Plus edita el 1995 la seva primera monografia: el llibre Chema Madoz (1985 - 1995). I el 1999 el Centre Gallec d'Art Contemporani de Santiago de Compostel·la realitza una exposició individual de la seva feina. Serà aquest mateix any quan el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia li dedica l'exposició individual Objectes 1990 - 1999, primera exposició retrospectiva que aquest museu dedicava a un fotògraf espanyol viu.

Des de llavors ha exposat en nombroses galeries i centres d'art a nivell nacional i internacional com la Reial Societat Fotogràfica de Madrid, Canal d'Isabel II, el Centre Pompidou de París, el Netherland Photomuseum de Rotterdam, la Fundazione M. Marangoni de Florència, el Museu de Belles Arts de Caracas o el Fotofest de Houston, entre altres.

La seva obra està present en bon nombre de col·leccions públiques i privades com la del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, el Centre Andalús de la Fotografia, la Fundació Juan March, la Fundació Telefónica, la Fundació Coca-Cola, el Museu de Belles Arts de Buenos Aires, l'IVAM, el Ministeri de Cultura, la col·lecció Fotocolectania, el Fine Arts Museum de Houston, o la Fundació Maria Cristina Masaveu Peterson, entre d'altres.

A la imatge, fotografia de Chema Madoz.

Et poden
Interessar
...