FCC-Segell-banner4
Pilar Belmonte exposa a Montsequi Galeria d\'Art

Exposicions

Pilar Belmonte exposa a Montsequi Galeria d'Art

bonart madrid - 24/08/18
2Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat220317_Verdu_Bonart-180x180
Montsequi Galeria d'Art, carrer Alonso Cano 42 de Madrid, presenta la exposició individual de Pilar Belmonte Caminant cap a l'horitzó del 4 al 22 de setembre de 2018, una col·lecció d'olis, ceres amb collages, serigrafies i vidrieres, al costat de projectes de vidrieres contemporànies.

Com explica la artista, "els meus viatges des de la Manxa fins a la costa durant la meva infantesa i adolescència, per motius familiars, van marcar una clara influència en la meva pintura. Els canvis cromàtics de la natura a cada estació de l'any, no han deixat des de llavors de sorprendre i enamorar.

Les meves primeres obres van ser figuratives, amb temes tradicionals, com el paisatge, la figura humana o els objectes; treballava fonamentalment amb oli sobre llenç. Durant els anys de la meva formació acadèmica a l'Escola de Belles Arts (els anys 70) vaig intentar investigar, paral·lelament, dins d'un surrealisme -romántic que em va portar a buscar altres tècniques i mitjans d'expressió com les ceres sobre paper o els acrílics.

El 1979 vaig començar a fer collages amb formes abstractes. La manera de treballar amb les pintures acríliques ser poc a poc simplificant i igual que amb el collage, les formes s'abstreien. La meva estada de dos anys a Nova York va marcar definitivament la meva trajectòria professional; allà vaig seguir incorporant altres tècniques i variants al meu investigació pictòrica, com la serigrafia o les tècniques mixtes.

Les obres dels anys 80 són la raó i el preàmbul de la meva incorporació a les vidrieres, que unit a les instal·lacions i transformacions d'espais que vaig realitzar en aquesta època, han fet que en els anys 90 el meu treball es centrés en la relació de la llum i del color amb l'arquitectura.

Des de l'any 1994 fins al 2011, la meva feina professional ha estat dedicat als projectes de vidrieres contemporànies. Per això, he viatjat per Europa per veure i obtenir informació sobre el tema, intentant transmetre la meva experiència i emoció tant a arquitectes com a tots els que m'envolten, inclosos els meus alumnes. El 2003 vaig ser comissària d'una exposició internacional de vidrieres al Monestir de Santa Maria de la Valldigna de la Comunitat Valenciana.

He fet un total de 94 exposicions de pintura al llarg de la meva vida professional (des de 1971 fins 2015), de manera que en l'exposició antològica de 2014 es va poder seleccionar obra meva que tenia ja més de 50 anys d'antiguitat".

A la imatge, obra de Pilar Belmonte.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat