BannerFCC_Bonart

Exposicions

60.000 persones ja han visitat la VII Biennal d'Art de Fundació ONCE

60.000 persones ja han visitat la VII Biennal d\'Art de Fundació ONCE
Nial nou-180x178Baner_MarDeFons_Bonart_180x180
bonart - madrid - 25/08/18
Prop de 60.000 persones han visitat la VII Biennal d'Art de Fundació ONCE, Grans genis de l'art amb discapacitat,  una mostra que des del 5 de juny està oberta al públic a CentroCentro, plaça Cibeles 1 de Madrid, que tancarà les seves portes el proper 16 de setembre.

La VII Biennal d'Art Contemporani de Fundació ONCE és una iniciativa que té com a objectiu reconèixer i difondre l'obra d'artistes amb algun tipus de discapacitat o d'aquells que troben en la discapacitat la seva inspiració.

Coincidint amb el 80 aniversari de la creació de l'ONCE i el 30 de Fundació ONCE, en aquesta setena edició s'ha fet un pas més i s'ha proposat com a lema 'Grans genis de l'art amb discapacitat'. En total la mostra, comissariada per Maite Barrera, exposa prop de 70 obres d'una trentena d'artistes, en la seva gran majoria (més del 85%) amb discapacitat, i entre els quals es troben Antonio Saura, Nancy Spero, Derek Jarman, Ángela de la Cruz, Tacita Dean o David Hockney.

Els 57.464 assistents que ha tingut l'exposició en els seus dos primers mesos, també han pogut admirar obres de Francisco de Goya, cedides per Fundació Ibercaja i per la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, i diferents vídeos explicatius de com la discapacitat es reflecteix en l'obra d'artistes com Edgard Degas, Claude Monet, Edvard Munch o Van Gogh.

A més, la mostra s'ha complementat amb un programa d'activitats paral·leles, tant de formació com d'oci, accessibles a tothom.

Tallers, conferències, cicles d'arts escèniques (dansa, cinema i teatre) i projeccions de pel·lícules, en col·laboració amb Centre Dramàtic Nacional, Acadèmia de les Arts i de les Ciències Cinematogràfiques i La Casa Encendida, són algunes de les activitats en què es ha acostat al públic el treball de companyies de dansa i teatre inclusiu.

L'èxit de les anteriors edicions de la Biennal ha permès comptar amb un gran nombre de patrocinadors i col·laboradors que han confiat en el projecte. Entre ells, CentroCentro, el Ministeri d'Educació Cultura i Esport, Fundació AXA, Deutsche Bank, Samsung, Fundació Konecta, Mastercard, Campofrío, Inaem -Centre Dramàtic Nacional-, La Casa Encendida, Fundació Universia, Flexiguía Audioguies i l'Acadèmia de Cinema.

També han col·laborat entitats públiques i privades amb la cessió d'obres, com el Museu d'Art Contemporani d'Alacant, la Col·lecció Banc de Santander, la Galeria Helga de Alvear o el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, entre d'altres.

A la imatge, vista d'una de les sales de la mostra.

Et poden
Interessar
...