FCC-Segell-banner4
El Bòlit arrenca la temporada de tardor amb dues exposicions simultànies a l’espai del Pou Rodó

Exposicions

El Bòlit arrenca la temporada de tardor amb dues exposicions simultànies a l’espai del Pou Rodó

bonart girona - 06/09/18
Impremta Pages - banner-180x178La-Galeria-201602-recurs
El Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona comença la temporada de tardor-hivern amb la inauguració de dues exposicions simultànies a l’espai del Pou Rodó. “Trilogia blanca”, de l’escultor Enric Pladevall –una part de la qual es podrà veure també al Bòlit_StNicolau- i “Come fare parlare un muro”, de l’arquitecte i artista Andrés Siri, s’inauguraran aquest vespre (19 h) a la seu central del Bòlit. Després de l’acte inaugural, es visitarà la segona part de l’exposició “Trilogia blanca” al Bòlit_StNicolau.

L’exposició “Trilogia blanca” recull una selecció de l’obra de l’escultor Enric Pladevall realitzada entre el 2013 i l’actualitat. La mostra pren el títol del conjunt de les tres magnífiques peces de gran format elaborades amb fusta policromada amb transparències blanques entre 2015 i 2017 i que s’exposaran al Bòlit_StNicolau: Pell d’un somni, Nimfa del negre mar i Closca de l’ombra. En aquests treballs l’escultor sublima la bellesa de la natura recreant alhora formes harmòniques i orgàniques, delicades i contundents, en un treball escultòric que busca la perfecció de la forma i la contenció de l’expressió.

A l’espai expositiu del Bòlit al Pou Rodó, s’hi exposen treballs complementaris de la “Trilogia blanca”, caracteritzats pels acabats suaus, polits i arrodonits, el joc del dins i el fora, els forats per mirar o evidenciar l’espai interior de l’obra i, principalment, el blanc que ho emboira tot. A l’exposició hi ha obres de petit format, grafismes de pintura o tinta negra sobre el blanc del paper Japó o la tela, natures mortes de bronze, peces de fusta amb creus incrustades, una clova de nou suspesa amb tres filferros, entre d’altres, que tenen en comú la voluntat de transmetre quelcom essencial que emana de la forma i de la matèria.

En el marc de l’exposició, s’han organitzat dues visites comentades per l’artista: el 8 de setembre, a la 12 h, a la Fundació Olivar de Ventalló, i el 29 de setembre, a les 12 h, al Pou Rodó. Són activitats gratuïtes amb inscripció prèvia obligatòria (info@bolit.cat). “Trilogia blanca” es podrà veure del 6 al 30 de setembre i s’ha realitzat en col·laboració amb la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners.

En l’exposició “Come fare parlare un muro”, Andrés Siri mostrarà els resultats del treball realitzat durant la seva residència a Roma. “Come fare parlare un muro” és un projecte artístic que crea un diàleg entre el patrimoni històric de la capital italiana i l’art contemporani, amb l´objectiu de mantenir, representar i reflectir la memòria i el rastre que la coneixença de la ciutat deixa en l’artista. Amb la tècnica del “frottage”, Andrés Siri documenta el pas del temps que ha quedat a la superfície dels murs de la ciutat.

Andrés Siri, d’origen argentí i gironí d’adopció, ha estat artista resident del projecte internacional del Bòlit “The Spur” a la Fundazione per l’Arte di Roma. La mostra es podrà veure del 6 de setembre al 20 d’octubre al Bòlit_PouRodó.

La programació del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de la Fundació BancSabadell i iGuzzini.

A les imatges, a dalt, Andrés Siri i a sota Enric Pladevall.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura