BannerFCC_Bonart
El COAC acull l\'exposició dedicada a la casa Rozes de José A. Coderch

Exposicions

El COAC acull l'exposició dedicada a la casa Rozes de José A. Coderch

bonart figueres - 06/09/18
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014BONART-180x180-SADE
Després d'haver estat a la Riera Ginjolers i a la Ciutadella de Roses, a partir del dia 6 de setembre l'exposició Coderch a Roses. Casa Rozes, 1962 s'instal·la a la ciutat de Figueres, al davant de la seu de la Delegació de l'Alt Empordà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC). La mostra s'inaugura el dia 6 de setembre, a 19.30 hores, i es podrà visitar fins al 7 de novembre.
L'exposició Coderch a Roses. Casa Rozes, 1962, convida a descobrir, a través de la mirada personal del fotògraf Francesc Català Roca, la Casa Rozes de Roses, de José Antonio Coderch de Sentmenat, un dels habitatges més emblemàtics de l'arquitectura moderna catalana dels anys seixanta a la Costa Brava, que ha esdevingut icona internacional.
La mostra, comissariada per l'arquitecta Dana Palmada, pretén valorar el patrimoni arquitectònic a l'Alt Empordà, amb una exposició a l'aire lliure amb fotografies de gran format que presenten una casa que dialoga amb un paisatge excepcional, la Punta de l'Almadrava, des d'un gran respecte pel territori, jugant amb un rosari de volums que s'adapten a la topografia, com ho fan les cases de pescadors.
La Delegació de l'Alt Empordà del COAC ha organitzat aquesta exposició amb motiu del seu inadequat estat de conservació al voltant del qual es va poder debatre a la taula rodona que va organitzar la mateixa entitat el passat més d'abril on es va parlar de les estratègies col·lectives per evitar la seva degradació irreversible i la pèrdua definitiva dels valors que han fet que aquesta obra arquitectònica esdevingués un Bé Cultural d'interès Nacional.

Foto: © Fons Fotogràfic F. Català-Roca - Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

Et poden
Interessar
...