FCC-Segell-banner4
L’Antic Hospital de Pelegrins exposa les fotografies de Carles Duarte

Exposicions

L’Antic Hospital de Pelegrins exposa les fotografies de Carles Duarte

bonart corbera de llobregat - 06/09/18
banner-elscatala-180x180px2Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat
L’Antic Hospital de Pelegrins, carrer Major 15 de Corbera de Llobregat, presenta a partir del 12 de setembre de 2018 l'exposició itinerant Quadern d’albades, que reuneix les fotografies de Carles Duarte.

Com explica Ramon Casalé Soler, comissari de l’exposició, "en aquesta exposició descobrim la faceta com a fotògraf del poeta i lingüista Carles Duarte, sobretot des de la vessant del paisatge, però no el més habitual, sinó el de la representació de les albades, o sigui, el temps que transcorre des de l’aparició de l’alba fins que surt el sol.

Observar la sortida del sol cada dia des d’un lloc concret i a la mateixa hora no equival a repetir infinites vegades la mateixa impressió visual, ni tan sol significa que es pugui obtenir una fotografia similar, sinó que hi conflueixen diversos factores ambientals, que provoquen que cada instantània sigui diferent.

Quan hom s’endinsa en el treball de Carles Duarte, s’adona que la fotografia és una forma d’expressió artística molt complexa. De fet, n’és un gran estudiós i dedica llargues sessions a la contemplació de l’espai. La meticulositat de les seves propostes demostra que la fotografia és un element essencial a l’hora d’expressar les preocupacions, les reflexions i l’estat d’ànim de l’artista, a través del retrat de la natura.

Duarte proposa la recerca del color més idoni, per transmetre l’emoció, la meravella, com una mena de caçador incansable d’imatges, o el que és el mateix, el mou l’anhel de crear composicions insòlites.

A la imatge, fotografia de Carles Duarte (detall).

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner